REZEKI MEREKA YANG MEMBERI - Ako Tetap Ako

REZEKI MEREKA YANG MEMBERI


Malam semalam ako ke Leezo Setapak.
Nak cari dinner. Alang-alang kluar bertiga, kita dine-in aje la kejap.
Sambil tunggu makanan sampai, tetiba ada sorang budak niaga kuih ni datang dekat meja. Eh bukan meja ako sorang je, hampir setiap meja kat kedai tu dia singgah.

Tak sempat kami cakap pape, dia dah bersuara dulu.
Simple je ayat dia,

"Kak, tak perlu bayar! Ada orang dah beli semua kuih saya ni dan dia minta saya sedekah kat semua orang!"

Terkedu jap ako. Hahah selalu baca or tengok drama orang sedekah camni.
Sekali rezeki dapat merasa pemberian orang. Alhamdulilah.
Memang sedap plak tu kek cream cheese adik ni.

Sebab terkedu, tak sempat nak minta contact no adik tu.
Kot la ada rezeki dia, boleh kita order direct je kan.
Tapi seriously memang sedap sangat!

Semoga murah rezeki kepada pemberi sedekah dan juga kepada adik sekeluarga yang menjual kek tu.

Nota Jemari: Tangan yang menghulur lagi baik dari yang menerima

28 comments:

  1. Wah bagus orang membeli itu suruh penjual agih-agih makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... alhamdulilah semoga mereka di murahkan rezeki lagi :)

      Delete
  2. Alhamdulillah rezeki tuuu ada orang bagi kek, nampak sedappp!
    Saya biasa kalau makcik jual kerepek tuu selalu lah jugak beli, sebab kesian tengok diorang kehulu kehilir gendong plastik kerepek tuuu. Moga moga murah rezeki mereka semua kannn kak ret :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah ada habuan orang lain juga, moga diberi rezeki berterusan kepada pemberi dan penerima,Aameen.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah
    ramai yg pemurah kongsi rezeki
    tolong peniaga2 kecil cam adik ni kan

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Rezeki... nampak moist sedap kek tu..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah
    Rezeki dikongsi bersama

    ReplyDelete
  7. bagosnya yg bersedekah tu.. semoga dimurahkan rezeki buat beliau..

    dann alhamdulillah.. rezeki utk awk jgkkk.. hehe

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah. Rejeki😁💕. Murah rezeki yang memberi.

    ReplyDelete
  9. Rezeki yang tak disangka tu..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. murah rezeki org yg memberi tu..

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..Semoga murah rezeki yang belanja dan juga adik yang menjual. Rezeki KakRet dapat merasa kek sedap.

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah, moga bertambah luas rezeki si pemberi.
    Seronokkan dapat surprise gini :)

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah rezeki adik yg menjual & Ako bertiga..

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah , murah rezeki adik tersebut , ada juga oran yang bermurah hati nak tolong lariskan perniagaannya

    ReplyDelete
  16. Semoga yang memberi tu diperluaskan rezekinya dan diberikan kesihatan yang baik..untuk penerimanya juga

    ReplyDelete
  17. wahh alhamdulillah. rezeki tuu. moga org yg belanja semua tu dimurahkan rezeki
    kerja sambilan
    bisnes modal kecil
    perfume Malaysia online

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah rezeki..semoga diperluaskan rezeki orang yang bersedekah...

    ReplyDelete
  19. Nice nyaaa...Tak pernah pulak dorang sedekah menu gini kalau duduk kedai makan dalam jb ni...Hoho~ Paling2 kuih or roti ler...Semoga dilimpahkan rezeki buat si pemberi...AMIN

    ReplyDelete
  20. Idea yang menarik untuk bersedekah. semoga murah rezeki si pemberi

    ReplyDelete
  21. Subhanallah Alhamdulillah rezeki Ako dan kawan-kawan ;-)

    Untuk menjadi kaya kita kena selalu bersedekah mungkin orang yang memberi tu guna prinsip tersebut.

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah. Semoga bertambah murah rezeki si pemberi yang pemurah tu.

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah.. Rezeki..
    Semoga orang yang memberi tu dimurahkan dan dilapangkan lagi rezeki beliau.. Aamiin..

    ReplyDelete
  24. Baik perangai si adik.. semoga rezekinya makin melimpah, juga si pembeli kuenya. Saya selalu percaya kalo memberikan sesuatu ikhlas ke orang lain, pasti akan berbalik berganda2 ke kita :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.