UYUM TAKDE, NINA TAK LALU NAK MAKAN - 11 Ramadhan - Ako Tetap Ako

UYUM TAKDE, NINA TAK LALU NAK MAKAN - 11 Ramadhan

OK tajuk tu menipu.
Nina terlebih kenyang semalam berbuka hahaha.

Kisah nya semalam Uyum ada kem.
Tido kat sekolah ngan kawan-kawan.
Kem ni takde paksaan.
Sape nak join, bole join.

So saja bagi pendedahan kat Uyum.
First time dia nak tido luar ngan kengawan plak tu.
Excited dari minggu lepas lagi.


Kebetulan semalam masa hantar Uyum petang tu, cikgu dia tengah masakkan nasi arab untuk berbuka. Maka nya kita pun dapat la merasa sebekas. Alhamdulilah rezeki lagi.


Pastu kawan mama tetiba datang hantarkan ayam percik kelantan.
Mak aiii, buat susah-susah je kan kat kawan mama tu hahaha.

Tetiba Umie datang hantarkan bubur lambuk.
Allah, banyak nya rezeki.


Eh mama ni, makanan dah banyak tu dia bole plak gorengkan 'tulang salmon' ni.
Adoiiii memang krup krap je la dok ratah.


Sempat la ako order panna cotta ni dengan Iza.
Nak bagi budak-budak kat sekolah tu makan.
Alhamdulilah dengar cerita, semua pun suka.
Cikgu-cikgu pun kemain nak tapau.
Hahahah xpe xpe nasib memang order lebih pun.


Tengkiu Iza, siap seal sesungguh polistrin tu.
Kata nya nak bagi pannacotta tu sentiasa sejuk.
Sebab masa ako hantar ni kan waktu lunch lagi... nak sejuk sampai berbuka tu.
Tengkiu tengkiu iza... servis memang tip top la! 👍

Pagi tadi, pick up uyum, kemain seronok dia bercerita.
Seronok kata nya.
Siap ada ustaz , solat terawikh sekali.
Hahaha camne la diorang solat terawikh agaknya.
Mau pengsan bebudak nak tunggu sampai abis 8 rakaat tu😂


Eleh macam dia plak yang melukis tu.
Hahaha... muka bangga gila grup dia bukan menang pun 😁


Makan je keje nya si uyum tu.
Tak menyempat-nyempat nak duduk.
Lapo benor gaya nya tu hahah..


Nampak tak kepoci nya dia.
Orang tengah dok baca doa, dia bole lak borak ngan orang sebelah hahhaa...

Nota Jemari: Uyum tanya bila nak tido sekolah lagi..?! Eh awak ni..... cukup2 la tu hhaha

19 comments:

  1. Comel Uyum. Semoga membesar menjadi anak yang soleh.. :)

    ReplyDelete
  2. Uyum seronok tidur di luar.
    Alhamdulillah dia tiada masalah untuk buat aktiviti begini. Wah kecil lagi sudah didedahkan dengan solat tarawih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. alhamdulilah nasib semua pun behave je ahaha

      Delete
  3. wahhh seronokla dia ya hehe

    p/s macam sedap ja tulang salmon tu :D

    ReplyDelete
  4. wahh kecik kecik dah ada kem ye. Seronoklah Uyum dapat spend time dengan kawan kawan masa kem. Tu yang dia excited tu. nampak happy uyum join kem tu :)

    ReplyDelete
  5. wahhh, seronok laaa uyum..jelas nampak muka nya happy tuu.hahaha

    nadyya ada tag tauu --> Giveaway Buku Himpunan Kuih Muih Tradisional Etnik Melaka. :)

    ReplyDelete
  6. happy Uyum..wahh..macam2 juadah berbuka..ayam percik authentic Kelantan..sedapnya..

    ReplyDelete
  7. Uyum yang mewah dengan semangat. Syabas Uyum.

    ReplyDelete
  8. banyaknya makanan sedap 😋 hahaha comel je uyum ni kann

    ReplyDelete
  9. seronoknya nampak uyum pegi kem... boleh pulak dibenarkan pgrm macam ni ek kt sana

    ReplyDelete
  10. Seronoknya Uyum. Nina tu lena tido tak,ke dok teringat Uyum. Hehe

    ReplyDelete
  11. nmpk enjoy je uyum dgn kwn2 dia tu. msti x sbr nak join kem lg tu

    ReplyDelete
  12. eh dia suka sngt eh tdo kat skolah.. sbb ada kawan2

    ReplyDelete
  13. bagus jugak macam ni, dari kecik lagi da ada exposure tido kat sekolah..

    ReplyDelete
  14. Hahahaha...aduyaiiii...Uyum ni sangat menghiburkan aunty mama la...geram aje ngan dia..dapat jumpa nak peluk2 dia..

    ReplyDelete
  15. Seronok dia dpt pengalaman mcm tu.. semoga menjadi anak yg cerdik dan soleh

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.