Saja pilih makan seafood kat Restoran Todak.
Suka pegi sini sebab harga dia memang berpatutan.
Servis pun cepat.
Kebetulan aritu pegi pun dalam pukul 6 petang, masih tak ramai lagi orang.
Uyum excited nampak ikan kat laut tu.
Siap cakap, uyum nak turun kat laut tu ar macam pakcik yang tengah menjala tu.
Eh eh awak ni, sesuka hati je nak turun-turun laut tu.
NINA pun tak berani, awak plak lelebih eh hahaha..
Kalau malam bole la duduk kat tepi laut tapi kami datang matahari masih terik lagi.
So kita duduk je la bahagian dalam.
Dia bagi kudapan kacang, ingat FREE hahahah rupa nya kena bayar.
So, kalau tak nak bayar, jangan plak korang gi makan hahaha.
Tisu basah pun dia charge. Kalau rasa x nak, bgtau awal-awal kat budak yang letak tisu n kacang tu!
Makan mende berminyak ni sesuai minum ngan chinese tea panas-panas 😆
Tapi standby la juga ais ketul. Sekali dia bagi sebaldi ais daaa hahaha...
Kerang masak pedas.
Besar gila oiii kerang nya.
Ako memang tak makan sangat kerang.
Mengikut kata MAMA uyum, dia pun tak lalu plak nak telan kerang jenis besar-besar camtu hahaha..
Selalu kan kita makan jenis yang kecil biasa je. Ni bila besar dia cam liat-liat gitu.
Sayur wajib, kangkung belacan hahaha
Tolo untuk Uyum sorang....
Ketam untuk Nina n MAMA.
Siakap 3 rasa lebih kepada rasa siakap sweet n sour 😅
Mantou ni pun macam wajib juga order ni.
Tak berminyak sangat rasa nya.
Makan panas-panas memang superb!
Pastu cicah plak ngan kuah ketam tadi...😋
Helo Singapura!!
Restoran Todak (orang asli).
1, Kg. Orang Asli, Telok Jawa, 81750 Masai, Johor
1, Kg. Orang Asli, Telok Jawa, 81750 Masai, Johor
Dibuka setiap hari bermula jam 11:30 pagi sehingga 11:30 malam.
Nota Jemari: dining decisions at your own discretion
17 Comments
Bila nak bawak aunty SA kat sini Uyum...dapnyaaaa...
ReplyDeletejom aunty SA... nnt kakak damia dah abis SPM, kita jalan2 heheheh
DeleteCantik tempat pun besar.
ReplyDeleteHehe siapa yang habiskan kerang itu?
Hehe kadang-kadang keliru dengan 3 rasa dan masam manis.
MAMA uyum juga la kena abiskan kerang tu ... hhahaha syg klu x abis..
Delete3 rasa cam ada pedas2 sket...masam manis konpom masam tu terlebih sket ehheh
dulu2 kalau gi Hokkaido slalu ada kacang...RM2 rupanya sepiring.. lepas dah tau kita tolak tepi je kacang tu. mahal pulak rasanya
ReplyDeletehehhehe.... kadang mls nk pk mahal ke x so kita makan aje la kan heheh
DeleteBagus Uyum... tak lepas mask dia...
ReplyDeletehehehe alhamdulilah nasib dia jenis mmg elok je nak pakai mask sentiasa
DeleteUyum geram nak turun laut sebab tgk pakcik tu la tu..hehe
ReplyDeleteCantik tengok sunset secara live kan..
Seberang tu s'pore ke..? hehe
Alahai comelnya Uyum nak pergi menjala ikan gak.
ReplyDeleteSaya pun tak reti makan kerang besar begitu, kak. Entah kenapa ada presumption kalau lagi besar kerang lagi gatal hahaha
ReplyDeleteTuh laaah, sayapun suka kesal kalo datang makan ke tempat makan, mereka hidang kacanglah, tisu basah, tapi ternyata berbayar. Sebaiknya kan diberitahu, kalo itu tak free. Ini seperti sengaja taro supaya kita pakai. Like a trap lah 😂.
ReplyDeleteSedapnyaaaa ketam tuh kak. Pengin rasanyaaa 🤤. Apalagi makan dekat laut pula yaa 👍🏿. Best!
Cantik view kat sini .
ReplyDelete.mantau tu apa yer ? Kuih ke
Bestnya makan sambil layan view cantik.. ok masuk wishlist
ReplyDeleteTempat famous ni. Tapi belum pernah sampai sini lagi. Apooo Uyum nak turun laut macam pakcik tu. Agaknya dia nampak cantik kat situ kot, itu yang beria nak bergambar kat tepi pagar tu. heheh...
ReplyDeletesemua nampak sedap sangat ! Ketam tu pun fuhhh kecur air liur.. Boleh la masuk list jika ke Johor. Bila nak sampai Johor pun tak tahu la.
ReplyDeletebest mkn tepi laut
ReplyDeleteThank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.
Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com