FAMILY TRIP 2021: CORNDOG AQILICIOUS @ 17th STREET CAFE & BARBER

FAMILY TRIP 2021: CORNDOG AQILICIOUS @ 17th STREET CAFE & BARBER

Korang jangan tak tau eh, si Uyum ni peminat tegar youtuber Aqil Zulkiflee.
Korang kenal tak sape tu Aqil?
Hahaha tak silap rata-rata peminat si Aqil ni ramai di kalangan budak-budak.
Ikutkan ako pun tak kenal mula nya.
Ntah dari mana si Uyum ni bole layan utube Aqil sampai termimpi-mimpi wei!!

Plan nak gi Jay Bee kan.
Dari KL lagi dah minta permintaan nak makan corndog si Aqil ni.
Oh ye, Aqil ada buka kedai jual corndog.
Kedai utama nya di Klebang Melaka sebab Aqil ni kan orang melaka.
Pastu dia buka branch kat Kota Masai, Johor.
Tu yang bila tau je kita nak ke JB, awal-awal Uyum dah request nak makan corndog Aqil.

Hari-hari oiii dok call MAMA ingat kan pasal corndog si Aqil ni.
Sampai la di hari kejadian, lepas check-in kat Renaissance, petang tu terus kami ke kedai Aqilicious di Kota Masai nun.

Aqilicious
NO.24A, JALAN ECOPERNIAGAAN 10, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor
Buka 10 pagi-10 malam setiap hari kecuali Isnin tutup.


Nama lain kedai Aqilicious ni adalah "17th Street Cafe & Barber".
Kemain si kenit tu laju je nak masuk kedai.
Kuar-kuar kete terus dia meluru.
Punya la over excited.


First thing yang dia buat masuk je dalam kedai is snap gambar Aqil!!
Hahahha sabar aje la budak sorang ni.

Pastu kan korang tengok la aksi-aksi dia kat bawah ni..
Hhahaha adoiii tak pernah-pernah tau dia nak selfie bagai.
Uyum bukan jenis yang senang nak soh dia posing oiii....
Tapi kali ni, dia sendiri yangn tergedik pose selfie bagai 😅😆😆





Dasat betul penangan si Aqil ni terhadap Uyum hahaha...
Tak sia-sia si Aqil ni menang anugerah youtuber Popular baru-baru ni kan.
Tapi Uyum takde la undi ye 🙊


Suruh juga la abang-abang posing tapi abang-abang cam xde perasaan gitu hahaha...


Nak makan corndog je kan, jom ar kita tengok apa menu corndog dia jual.
Selain corndog aje la makanan western yang lain.
Nasi pun ada so if rasa x makan corndog bole la order menu yang lain juga.


Nah ini lah hasil nya.
Kami order perisa pedas, BBQ dan original.
Bagi ako biasa je la kan tapi bagi budak-budak macam Uyum of coz dia excited.
Sedap la katanya hahaha...
Cuma ako rasa macam agak pricey la sket la. (ako rasa la ye....!)


Muka puas hati dapat makan oiii!!
Tercapai dah hasrat dia nak jejak situ n makan corndog.
Ini kalau dapat jumpa Aqil depan mata, tak tau nak habaq camne aiii 😆😆

OK selesai sudah misi Uyum mencari Corndog.
Hahhaha sampai ke JB pigi nya.
Pastu balik KL jenuh hari-hari nak makan corndog plak dia.
Kemain awak ye!!😝

Nota Jemari: Lepas ni jangan up macam-macam ye Aqil hahaha!!

Post a Comment

25 Comments

  1. Hahahaha penangan betul yaaa.. aku pun pelik, apa yang bebudak suka beno oii gan Aqil ni, hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah kan... Klu tgk content dia xde laa 100% sesuai utk bdk2 pun.. Yg bahaya tu smp ada content yg uyum pun terikut2 hahaha bahaya sungguh

      Delete
  2. adoi la uyum.. mcm abang² sgt pulak dia posing mcm tu.. auntie x kenal pun sapa aqil tu uyum.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau xpe... Kita pun mula x kenal spe aqil ni tetiba je nama disebut2... Terpaksa kita pun gugel.. Dah hari2 uyum asyik dok aqil.. Aqil.. Naik rimas kita hahaha

      Delete
  3. baca tajuk tadi ingat ingat kan Ako nak pii obesee hehe.. sedapnya makan corndog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. how i wish bole terbang g obersee skrg ni hahahha....rindu nak naik kapal torobang ni

      Delete
  4. Aunty Aini tak kenal sape Aqil ni tapi tengok Uyum ni betul2 fan Aqil ya..
    Mesti senyum lebar dapat makan kedai Aqil di JB ..
    Jgn minta hari2 makan corndog Aqil pengsan mama Uyum nnt..Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tu laa budak2 je yg suka aqil ni...
      jgn makan ari2 corndog kang makin bolat plak hahaa

      Delete
  5. Saya orang Melaka pun tidak tahu Aqil ada kedai. Hehe tengoklah kalau terserempak kedai.
    Wah baru tahu cara Uyum minat seseorang. Teruja dengan gambar walaupun bukan berjumpa bersemuka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. area melaka kat klebang nun.... tp belah mana x pasti ar hehehe

      Delete
  6. Hasrat Uyum dah tercapai, comel dia posing, masuk je terus ambil gambar, peminat tegar ni. Nampak sedap corndognya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tu lawak tu sbb x sangka dia terus je nak gi posing bagai

      Delete
  7. ni semua pengaruh rakan sebaya ni...ciksun pun tak kenal aqil, uyum oi..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakaka kan kan... pengaruh rakan sangat la tu cik sun oiii :D

      Delete
  8. Saya kenal pun dari mak mak.. Tak nak ketinggalan, so haritu singgah sana kejap...Makan ayam Korea dengan spaghetti.. Time tu.. Aqil ada datang cawangan sana, ha... Laju ajak selfie.... Hahahhaaha..

    ReplyDelete
  9. Psstt.. Kemain excited dak Uyum tuu.. Hehee

    ReplyDelete
  10. Amvoi!!! hahaha... ntah Mrs. A pun tak kenal Aqil tu

    Gambar last tu tengok sedapnya lahai Uyum makan corndog tu

    ReplyDelete
  11. Yeah, wish list ticked :D
    Aqil ni menang ABP baru ni kan?

    ReplyDelete
  12. Betul betul peminat Aqil ni. Saya pun tak kenal jugak sebenarnya. Dah menang baru kenal. hihi..biasanya corndog ni memang mahal harganya.

    Ini kalau jumpa depan depan ni, lagi excited lah Uyum. Entah entah nangis tak dia. hihi

    ReplyDelete
  13. peminat setia ni
    memang nmpk puas mkn uyumm
    untie tgk pun sedapp

    ReplyDelete
  14. Saya pun tak kenal Aqil ni. Wah.. Fanboi rupanya. Harga agak pricey. Huhu. Biasalah kedai selebriti selalu gitu

    ReplyDelete
  15. Aunty pun x tau sape Aqil tu Uyum oiii....hahahahahaha....harga sedikit pricey tapi takpe la sesekali kan

    ReplyDelete
  16. Bukan main excited lagi si Uyum! Sampai ke Johor diburunya corndog tu :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com