JJCM : MARY JANE

JJCM : MARY JANE

Kesinambungan dari besday semalam. Carneyz mesej ajak lunch sesama.
I is OK je kan. Kebetulan memang takde plan nak ke mana-mana pun.
Maka nya, lepas zohor bergerak ako dan Uyum ke Mary jane di Jalan Petaling.
Hahah bapak lama oii tak ke area situ. Takut gak ekceli, takut tak dapat parking sebab seingat ako area situ memang susah sket nak dapat parking. Tapi kita redah aje la kan!


Pintu masuk macam kedai kopi biasa je kan. Macam takde apa yang special nya kedai ni.


Kita ingat salah tempat sebab gelap gulita je kat bahagian bawah.
Terus kita call Carney sebab dia dah sampai kata nya.
Eh dah betul la kedai ni, rupanya tempat makan kat bahagian atas.


Naik je tangga terus nampak dekorasi bunga ni. Makk aiii dah macam tempat perantin kekdahnya. Penuh dengan suasana bunga kaler pink. Meriah gila!! 😅



Hahahha pinkish oii... sape yang minat pink konpom suka lepak sini punya!😅
Tapi tu la dia ada had masa plak. Dia bagi kita lepak sejam 30 min je. Unless takde customer lain, then dia bagi la extend sejam lagi bergantung pada keadaan semasa.



Ha korang tengok, boodak ni lagi la excited.


Tengok la meja kaca dia dihiasa penuh dengan bunga pink.
Ini kalau member ako pegi ni confirm takmo balik dah😆


Macam pegi dewan kenduri kawen plak rasa nya hahaha.
Korang kena tengok toilet dia wei!!
Ya allah cantek gila. 
Tak macam masuk toilet! hahaha..


Masuk je toilet jadi speechless kejap hahaha...
Dah macam masuk bilik tido kekdahnya.
Luas gila ruang menunggu toilet dia.


Kalau kaki melawa ni hahah konpom tak kluar-kluar la.
Memang puas hati sungguh tempat nya.
Tapi ni tandas pompuan je tau!
Tandas lelaki pekerja dia cakap kat bawah.
Tapi ako tengok klu kat bawah macam kena masuk pub je hahahah 😆


Siap ada kusi 'perantin' gitu 😆
Aisshh.... kalau kena menuggu lama kat sini pun x kisah sebab bersih, luas dan selesa sangat.


Kerusi panjang pun ada. Syiok Uyum test landing haha.



Toilet dia 2 pintu ni je pun.
Kan , macam masuk bilik tido kekdahnya 😅


Ini plak salah satu meja makan kat situ.


Welcome to da club Carney!! Hahaha lepas ni bole join ngan Sis Lin kelab 4 series hahaha...
Jom tengok menu apa yang kami order semalam.


Uyum order Chocolate Indulgence ni.
Ada satu insiden semalam, masa Uyum tengah minum tetiba hujung cawan tu pecah.
Tak sempat snap gambar sebab semua pun tergamam.
Masa kejadian tu, Almost separuh gak la Uyum dah minum.
Pastu pihak restoran ganti kan dengan air yang baru.
Perghhh rezeki Uyum dapat minum air ni 2 cawan😅
Tapi memang moskel juga la, camne la bole terpecah gak nya tu?


Pasta Olio seafood ni dia punya udang besar-besar oii...
Memang puas hati la kan.


Set sandwich cheese.


Nasi kerabu, nampak rendang dia macam kering sket.


Spageti bolognese.


Yang ini plak spageti kuah lemak cili api.


Our dessert. 


Tengok ramai beli macaroon dia...
Nak tau sedap ke tak, kena tanya Carney. 😅





Nota Jemari: Khas untuk korang, P.S, I LOVE YOU! 😜😍😍

Post a Comment

24 Comments

  1. Tempat pun dah cantik, tengok makanan lagi terliur hehe

    ReplyDelete
  2. Memang cantik gila dan mewah.
    Hehe tapi tandas itu 2 bilik sahaja, punya luas.
    Ini memang tempat ambil gambar sahaja. Ada juga ya spageti masak lemak. Ingat makanan Barat 100%. Untung Uyum mengikut dapat juga makan percuma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaann nmpk esklusif gitu... Tgk luar cam kedsi kopi biasa je hahaa

      Delete
  3. Semalam aku dah baca, aku share kat Kakak, suruh dia pi, dia kan suka Cafe yang macam ni hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa btul2 kakak konpom suka.. Meriah gila deco dia

      Delete
    2. Dah aku dah bagitau dia... dia kata 'Nak Pergi' hahahahahaha ye laa sejak dah ada PakWe ni kan hahahahaha

      Delete
  4. Eh terlupa tanya, gelas tu pecah, maksud ko? Sumpik? Or tengah minum gelasnya pecah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn sumpik.. Mmg pecah.. Ko pegang hujung bibir cawan tetiba pecah bentuk 3 segi serpihan nya.. Besar gak la

      Delete
  5. Menariknya deco MJ ni luar setinggan dalam condo gittewww... ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
  6. Nampak ekslusif sangat tempatnya ni Ret, memang sesuai untuk birthday garl yg anggun dan istimewa. Suka tengok plating, ada nasi kerabu jugak tu, bestnya.

    Agaknya gelas tu nipis kot, mujur tiada kecederaan pada Uyum.

    ReplyDelete
  7. Waah…sangat menarik dan eksklusif! Mesti rasa kejap sangat 30 minit kan…nak explore tandas lagi..keh keh.

    ReplyDelete
  8. Moonga-moonga mata PH tengok banyaknya bunga haha ..
    Syukur tak cedera bibir Uyum ye .. sbb Angah pernah juga minum tiba2 gelas pecah :(

    ReplyDelete
  9. mmg dlm list juga tmpt ni..tp tu la bab parking sini dgrnya payah...mmg pencinta pink kena pi la sini..cantik2

    ReplyDelete
  10. cantiknya tempat ni.. utk kaki selfie sesuai sangat!

    ReplyDelete
  11. wahh..cantik sungguh...munge-munge...mmg terbaik utk photoshoot..

    ReplyDelete
  12. wah...cantiks sgt..memang insta worth it..harus posing banyak2...foods pun nampak yum yum!

    ReplyDelete
  13. Lawanya kedai, banyak munge-munge pink. Makanan pun nampak sedap-sedap.
    Gelas lama kot, pecah.

    ReplyDelete
  14. eh kalo macam ni ciksun pun tak nak balik oiii..hahahha..comel gilerrrr restoran dia!
    uyum ada baca ape2 ke ha sampai pecah gelas..kahhh!

    ReplyDelete
  15. Aduh.. Aduh.. Cantik amat tempatnya..
    Makanan pun mengancam..

    ReplyDelete
  16. cantiknya tmpt ni. lepak lama2 pon tak bosan

    ReplyDelete
  17. Yarabbi.......ini kalau kena banyak lebih untuk lepak 2-3 jam sambil penuhkan memory card pun SA sanggup ni...cantiknyaaaaa.......eh...masuk dalam wishlist la...sape nak ajak SA lepak sini ni...ada bopren yang availble x?Uyum maybe?

    ReplyDelete
  18. wow! gojes.
    seriously best ni.
    tempat cantik. nyaman. buat kita senyum aje bergambar ha ha ha :)
    sure makanannya sedap ek?

    ReplyDelete
  19. Huyyyoooo! Cantik behtul tempatnyaaaa!! Saya pencinta pink haruslah suka tempat gini!!! Walawehhh! Nice behtols! Kalau saya, bergambo tak sudah lah.. Hahaha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com