FILEM MAT KILAU, BEST KE TAK??

FILEM MAT KILAU, BEST KE TAK??


BEST!!!
Ako suka jalan citer dia.
Walau ako bukan la peminat sejarah, lebih-lebih lagi masa subjek sejarah bukan nya ako study sangat pun tapi ako tau la juga nama "Mat Kilau", "Dato Bahaman", "Tok Gajah" semua tu.

Tak nak ulas lelebih.
Jalan citer dah menarik dah cuma ako kureng suka betul part kamera diorang menjalankan tugas hahaha... Bak kata ulasan dari SAL, nak gi mana cepat-cepat sangat tu kan? ๐Ÿ˜†Pening ako tgk aksi berlawan yang terlalu pantas dan laju. Sampai tak bole nak menghayati scene-scene berlawan. Dan bunyi sound effect pedang terlampau la kuat sangat oii.... Ngilu ako dengar bunyi besi berlaga-laga.๐Ÿ˜…

Dan satu lagi bila aksi berlawan dengan tentera british tu ntah nape ako terbayangkan aksi berlawan macam citer tamil hahaha... Maybe sebab sound effect berlawan macam tengok citer tamil kot๐Ÿ˜†.

Pelakon pun semua yang heabt-hebat dalam filem ni.
Watak Toga paling ako beremosi! hahaha... "eh mamat indon ni! lelebih plak dia kat tanah melayu", ha gitu la lebih kurang perasaan ako. Dan bagi ako watak Toga tu macam dia plak yang hero nya๐Ÿ˜† geram, watak jahat yang memang menjadi la..

Overall ako suka! Dari mula sampai habis memang tak sempat nak bosan.
Emosi ada suka, sedih, geram eh eh semua pun ada la!
Orang lain ada pendapat memasing..
So, kalau nak tahu kena la gi tengok sendiri kan.

Nota Jemari: Lama gila tak masuk panggung wayang๐Ÿ˜

Post a Comment

31 Comments

  1. Aku pun taknak komen, sebab petang kang baru nak pi tengok... puas tunggu seat Geetha, full majang, last seat biasa je laaa... cecepat aku beli yang ado duk atas huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha tengok jgn x tengok!! bawa tisu lebih sket :D

      Delete
    2. Oiii cite sedih ke ni? Hahahaha aku ingat cite semangat kesukanan hahahahaha

      Delete
    3. sedih ada... hepi ada.. kira semua emosi pun ada :)

      Delete
  2. Tak berkesempatan lagi nak tengok. Ramai yang reviews kata Filem ni best. ☺️

    ReplyDelete
  3. Hebat kutipannya 4 hari tayang dah berbelas juta.
    Belum tengok lagi huhuuuhu... planningnya nak tengok this weekend tak tahulah jadi ke tidak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang antara filem yang lain dr yg lain! wajib tgk k

      Delete
  4. aritu nk g tgk tapi panjang sgt q..so mlas..hahaha

    ReplyDelete
  5. Ramai betul dah tengok.
    Nampaknya dapat sambutan daripada pada bloggers.
    Boleh bayang aksi gaduh macam cerita Tamil. Hehe.

    ReplyDelete
  6. Saya nak pergi tengok sekali lagi ni... nak tengok side lain pulak. hehehe

    ReplyDelete
  7. SA pun lama giler tak tengok wayang...nak kena tengok gak nanti ni....

    ReplyDelete
  8. Banyak orang bagi review bagus cerita ni. Mamat Indon tu dah banyak berlakon, cerita omputih pun dia ada. Sebab dia terer martial art.

    ReplyDelete
  9. Sedeyyyyy… nasib baik ada tisu dlm handbag boleh la control sikit, org sebelah nangis tersedu2 pakej lap air mata guna lengan baju hehe. Baru je lepas tengok tadi. Pegi sorang2 je so takde la malu kesat air mata kihkih…

    ReplyDelete
  10. kat kelate x de cinema jd tunggu je la mat kilau masuk netflix ye. huhuhu....

    ReplyDelete
  11. ok tak sabar dah ni nak tengok esok malam..hihihi...walau da baca sedikit spoiler di sini..hahahahah

    ReplyDelete
  12. Done tengok semalam ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Yela.. ada part best.. ada x.. hahaa.. Tapi okaylah.. not bad

    ReplyDelete
  13. Akak bagi bintang berapaaa.. saya 8/10 gitu

    ReplyDelete
  14. hahaha. samalah saya pun terbayang cerita Tamil sebab sound effect. mujur takde bunyi gedebush gedebush

    ReplyDelete
  15. Belum tengok. Bila tanya family members yang dah tengok kedekut tak nak share.. tp puas hati kata mereka.

    ReplyDelete
  16. Hehehehe..kita pun sama ayat yang keluar...luper..laki kita pun orang Indon...

    ReplyDelete
  17. Bestnya ... sana sini duk citer pasal Mat Kilau ni. Tak dapat nak tengok lagi ni...

    ReplyDelete
  18. saya ada menonron mat kilau dan akui satu jer kelemahan kerana tiada dialog atau aksi lawak sedangkan ketawa adalah penawar duka hehehe

    ReplyDelete
  19. part wife wahid tu, perut pregnant beso semacam...hehe..overall mmg best bkn senang movie sejarah ni org nk suka kan

    ReplyDelete
  20. filem bagus, mesti ramai peminat...

    ReplyDelete
  21. Tak berpeluang lagi nak ke pawagam.. hehehe..

    ReplyDelete
  22. Meletop betul filem Mat Kilau sekarang ni. Belum tengok lagi.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com