Selamat Tahun Baru Cina 2021 - Tahun Lembu - Ako Tetap Ako

Selamat Tahun Baru Cina 2021 - Tahun Lembu


Selamat Tahun Baru Cina kepada semua yang menyambutnya.
Tahun ni tak dapat nak makan busat ngan geng-geng opis.
Tahun ni tak dapat makan YeeSang macam selalu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tahun yang sangat istimewa

LEMBU
2032, 2021, 2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949

12 Februari 2021

Rendah dan stabil menandakan watak lembu. Pemimpin yang setia, mereka bersikap tegas, bertekad dan sangat boleh dipercayai. Mereka memiliki kemampuan untuk memotivasi dan menginspirasi kepercayaan pada orang lain juga.

Mereka yang dilahirkan di bawah tanda adalah pelekat yang teliti, sistematik dan nyata untuk perinciannya. Mereka dapat bertali lurus dan lebih suka rutin, bertujuan untuk membuang barang-barang secara metodis hingga berbuah. Kesederhanaan dan kesederhanaan mengatur keperibadian mereka. Walau bagaimanapun, lembu itu marah dan bijaksana untuk keluar ketika ia membunyikannya. Ini juga merupakan tanda bahawa ia terlalu bangga, enggan meminta pertolongan. Lembu itu memilih bergantung pada kepalanya untuk menimbangkan sesuatu dan sukar bertolak ansur dalam seminggu. Chauvinistik dan bahkan zalim, lembu itu sering pemarah, fanatik dan enggan memaafkan lupa akan perkara itu.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Apa-apa pun, ako just nak ucapkan selamat Tahun Baru Cina kepada kawan-kawan yang berbangsa Cina moga dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam keadaan sejahtera.

Xīnnián kuàilè
Gōngxǐ fācái

Nota Jemari: Manis nya limau....😅

13 comments:

  1. Replies
    1. Alolo comel nya thn arnab eh :p
      Kita thn kuda kak... agak2 arnab n kuda bole jadi kawan x? :p

      Delete
  2. tahun ni takde tarian naga kt ofis...yee sang pun takde..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaan... sama laaa!! semua pun dek umah dendiam je..

      Delete
  3. Tahun ni time cny semua dok rumah. Sebelum ni dapat juga limau. Pernah juga ada dapat angpau. Tarian singa pun tak ada tahun ni..

    ReplyDelete
  4. tapi makin menjadi bunga api area rumah...
    dari mlm thn baru cina smpai la mlm tadi...
    sakit dada kita wak...
    hehehehe

    ReplyDelete
  5. Ada orang share, sebab tahun ni tak boleh lion dance, ada mainan singa menari, cute je tengok. Hehe. Raya ikut SOP.

    ReplyDelete
  6. Nampak manis limau tu... aku jadi bahan lawas berak makan limau kakakakakaka

    ReplyDelete
  7. Tahun ni kurang meriah bunyi mercun bunga api. Limau pun tak nampak bayang. Happy long weekend :)

    ReplyDelete
  8. Saya lahir tahun lembu. Kebetulan sifat-sifat tu ada juga betulnya. Terutama ayat last. Haha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.