KOPI MAHAL by STARBUCKS - Ako Tetap Ako

KOPI MAHAL by STARBUCKS


Sejak PKP 2.0 dah lama tak kluar rumah kan.
Tetiba teringin plak nak minum kopi mahal.๐Ÿ˜…
Kita pun order thru GRAB aje la.

Favorite ako Hot machiato.
Pastu ako suka makan donut kosong dia..
Kalau makan kat kedai dapat la makan panas-panas.
Ni order online, by the time sampai kat rumah donut pun dah sejuk.

Pelik, klu kat Malaysia, ako tak tergerak nak beli termos ke cawan ke
Tapi kalau pegi 'holiday' ke luar dari Malaysia, kemain singgah Cabak.
Pastu bole plak TERbeli merchandise dia.
Aisshhh.... ๐Ÿ˜‚

Tu beli online tu dapat plak 'complimentarry' voucher.
Hahaha ntah bila nak kluar lagi gi minum kat 'kedai' plak kan?!

Nota Jemari: Dulu peghak betul, tak reti nak minum sebab pikir kopi ni 'mahal' sangat๐Ÿ˜†

21 comments:

  1. Replies
    1. Kalau kopi o saya x minum sgt wak.. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Klu kopi tu manis br sy telan

      Delete
  2. Saya masih rasa mahal lagi. Baik saya buat sendiri. Hehe harap orang belanja sahaja.
    Alhamdulillah Puan Ako dapat beli Starbucks. Kalau suka tidak kisah harga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah, masih bole beli bila gaji masuk hehehe...
      sekali sekala apa salah nya..
      tak bole selalu, nanti bankrup juga hahaha

      Delete
  3. handcrafted beverage tu bancuh sendiri ke apa ? ;p
    wak x leh minum kopi skrg dahh., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bancuh sendiri... org kedai la tlg bancuhkan ehhe..
      wak x leh minum kopi sebba pening ke ?

      Delete
    2. pening pale n saket perot smpi masuk spital .. huhuhu

      Delete
  4. Kopi mahal ni sekali-sekala bolehla. Layan tekak. Kalau kat oversea memang tetibe teringin nak beli, lagi-lagi kalau kat Jepun. Comel-comel merchandise Stabak dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan!!
      klu kat oversea semua brg nmpk comel kan hahaha

      Delete
  5. bos suka belanja starbuck...setiap kali beli, kena tgk menu..tak ingat nama..berbelit nak sebut..haha..paling senang americano je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak americano pahit gila..
      mmg tabik la sape yg bole minum...
      ako suka yg manis2 aje hahaa

      Delete
  6. Kan, kalau ikutkan tak ler mahai sangat pun.. hahah.. orang berduhet la katakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa bila gaji masuk, ok kak bole je kita beli...
      or beli wiken ada promo kdg2...
      buy 1 free 1 eh eh... tak pun buy 1, second price murah

      Delete
  7. Beli starbuck last tahun 2018. Wa, lamanya!
    Mungkin sebab ada migrain, dan memang tak suka manis sejak diet ni, jadi kurang teringin starbucks. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe kita pun jarang dah minum..
      ni bila teringin tu yg TERbeli gak la...
      takut kempunan hahaha

      Delete
  8. Ada rezeki lebih boleh lah berstarbucks. Saya pernah sekali je minum starbucks. Masih tak pandai nak order kopi mahal ni. Order online mudahlah sikit. Betul tu, yang tak bestnya dapat makanan/minuman panas yang dah sejuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah ada rezeki lebih bole je layan stabak ni...
      tapi kalau dapat minum kat kedai lagi best dapat plk makan panas2 kan..

      Delete
  9. Aku macam nak juga order guna Grab Food tau, tapi... berkira-kira ko, satu jauh juga, satu mahal, dan satu lagi tengah cut sugar hahahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ako takut kempunan x merasa je.. Tu ako order gak๐Ÿ˜

      Delete
  10. Cabak ek sebutan dia..hahahah...da lama giler tau tak order Cabak..hehousemate tak berapa minat, kita jenis suka nak order reramai baru tak rugi delivery charge..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha tp kita skrg terpaksa elak minum kopi huuuwaaaaa....!!!

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.