Healthy Food by TIASTY - Ako Tetap Ako

Healthy Food by TIASTY



Gara-gara TERtengok kat blog kak yan pasal salmon, maka nya kita pun TERgodek and TERjumpa  IG TIASTY yang jual healthy food ni.

Godek punya godek tertarik dengan pilihan menu kat situ.
Maka nya kita pun mengorder la.
Kalau dah nama pun "healthy food" kan , macam rugi kalau hanya order satu je.
So kita pun amek la set "6 days diet program". Eh bukan sebab nak diet tau tapi tu je set yang ada pun hahah.

Kita order set MIX.
So ayam bole rasa, ikan pun bole makan.
Takde la tetiap hari makan mende yang sama je kan.



Dalam 6 bungkus tu, so arini kita makan SALMON dulu la ye.
Sebab dah kata tertengok kat blog kak yan tu nampak salmon kan.
Seriously ako bukan la selalu makan salmon.
Cuma nak tanya je la kan, salmon ni memang banyak tulang juga eh?😅
Nasib la tak tercekik tadi masa makan.


Ada macma-macam gravy or sos untuk set ni.
Yang ini memang derang dah sesiap padankan menu utk kita.

Untuk set salmon ni dia dah padan kan makan dengan spagetti dan sesame sauce.
Sedap sangat!!
Hahaha memang healthy sungguh.
Ikan pun xde rasa garam ke hape tapi still enak.
Enak, OK!!!😆


Sebabkan ini adalah frozen food, so cara nak panaskan sebelum makan , bole la masuk kan aje ke dalam microwave selama 5 minit.


Ok , dah ready, jom makan!
Esok-esok kita cuba ayam atau dory plak ye!

Nota Jemari: Alhamdulilah nasib tak kempunan haha...

16 comments:

  1. Dapnyerrr tengokkkk! :) Healthy food pulak tu.

    ReplyDelete
  2. Kalau salmon fillet tak ada tulang, tapi kalau salmon steak kadang-kadang ada tulang.
    Bagusnya order set mix, boleh rasa menu yang berbeza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la rasa nya saya makan salmon xpernah lak tergigit tulang.. tu yg bila dpt salmon ni memang x pk pasal tulang... hahha

      Delete
  3. Replies
    1. tu laaa rasa x buhsan kan hari2 menu yg berbeza hehehe

      Delete
  4. Wahh makanan sihat pun sedap kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, klu kena gaya masakn mmg sedap je kan

      Delete
  5. Nampak sedap, kat JB ni pun ada, tapi sejak PKP ni macam tutup pulak kedai Mama Sado tu..

    ReplyDelete
  6. Bagus, makan healthy food. Salmon memang sedap. Salam kenal, Ako Retna. Saya follow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha kan salmon kalau betul cara masak mmg sedap :)

      Delete
  7. Senang betul kerja macam ni. Panaskan je dah siap dah hidangan. Banyak pilihan dan nampak sedap sedap semuanya.

    ReplyDelete
  8. Saya suka salmon. Saya kalau makan macam ni hari-hari tinggal tulang jela. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. salmon pun protein... insyallah x tgl tulang punya... protein makan ngan lemak hahhaa konpom badan maintain je haha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.