JOM PICKUP ORDER FOODPANDA - Ako Tetap Ako

JOM PICKUP ORDER FOODPANDA


Lunch tadi kita teringin nak makan cendol.
Kebetulan kat area rumah ni memang ada food truck jual cendol.
Maka nya kita pun order je dari foodpanda.

Tapi sebabkan gerai tu dekat benor dengan rumah, dalam 2 min je naik kete (800 meter), jadi nya ako pilih untuk pickup sendiri aje. Tambah plak bila pick up sendiri kat foodpanda, dapat la 20% discount lagi.😜


Nasib baik lah takde orang.
Budak yang masak tu siap tanya, "akak  ke yang order dari foodpanda ?"😁

"Ye dik!" siap ako ulang balik order nya, kang takut dia x perasan. Sebab ako nak mi goreng mamak tu pedas2!😆

Menu yang ako order, cendol jagung wajib!
Mi goreng mamak siap ayam wajib!
Rojak biasa je.


.:credit gambar google:.

Tapi sorry la ye, terlupa gila nak amek gambar makanan-makanan tu semua.
Lapar punya pasal, sampai rumah semua dah kebulur hahah. 
Gambar atas ni hasil carian google, lebih kurang la ghope mi goreng mamak & cendol nya tu.


Pandan cendol ni banyak cawangan tau!
Buat korang yang berada di sekitar KL, boleh dapatkan cendol atau menu-menu lain di outlet-outlet berdekatan ngan korang.

  1. Jalan E 4/1, Taman Ehsan, Kepong
  2. Manjalara berhadapan Masjid Al Imam Al Ghazali
  3. Plaza Tol Hospital Sg Buloh
  4. Taman Wilayah selayang bersebelahan Masjid Al Zakirin
  5. Masjid Al Maniah Kepong
  6. Taman Tasik Sri Gombak
  7. Batu Muda berhadapan Sky Awani 2
  8. Taman Pelangi 10, Duke Hway
  9. Taman Samudera Batu Caves
  10. Taman Bolton Batu Caves
  11. Taman Amaniah Mulia Batu Caves
  12. Berhadapan SMK Sg Kertas
  13. Taman Jasa, Jalan Sg tua
  14. Bandar Baru Selayang Fasa 2A
  15. Taman Dagang, Ampang

Lagi info, korang boleh layan IG https://www.instagram.com/pandancendol/


Kita ajak dia teman!
Dia tengah marah kita tu.
Dia ikut kuar sebab nak suruh belikan dia eskrem oreo!!

Eh eh tapi kita malas nak kuar jauh2 nak singgah kedai bagai.
Ini pun kita order n grab je terus hahaha...

Nasib baik la MAMA awak rajin belikan juga awak eskrem oreo tu!
Dah lepas ni tak payah nak buat muka plak.😝

p/s: maaf ye minggu ni ako bz sket, tu yg memalam baru dapat buat satu entry, pastu kita jenguk-jenguk juga korang cuma malas nak tglkan komen ehehhe

Nota Jemari: Eh tadi sape tengok semi-final diving & cycling? Nasib baik Msia dapat masuk final, so kita tengok esok final plak ye :)

21 comments:

  1. Ya Robbi, kecur ailio kita yg peminat mee goreng ni. Kita pulak jarang order guna foodpanda, rupanya boleh order kat situ pas tu amek sndiri eh, baru tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak... bole je order dulu dr foodpanda, then kita gi pick up...
      selalu nya klu kedai tu dekat2 ngan rumah, saya pickup je hehhe

      Delete
  2. kat kwsn akak tmn keramat ada pakcik cendol sedapp juga
    tp biasa blm pkp best layan cendol bwh pokok he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaann layan cendol bawah pokok mmg heaven kan hehe

      Delete
  3. mee goreng mamak. Rojak. Cendol..kawan baik tu..lagi satu kalau ada laksa pun ya juga kawan baik dengan cendol. Hye Uyum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaaannn!! Semua pun mmg kawan baik kan hahaha.. X sah klu makan mi xde cendol😜😜

      Delete
  4. Letak pulak ayam mamak atas mee tu. Memang mamak sunggoh!! Cendol ni kalau dapat tala sekali dengan laksa, memang layan😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe....laksa ni laksa utara tu ke? X pernah lg nmpk org layan cendol ngan laksa ni heheh

      Delete
  5. Hampir dua bulan CCL tak oder makanan melalui foodpanda . Selalu klw opis, time lunch malas nk keluar rojer abg panda la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Kat umah ni almost hari2 order panda or grab heehe.. Sejenis kdg malas nam masak hehe

      Delete
  6. yg paling dkt, yang kat Sky Awani..tapi balik ada SJR..haha..

    sedapnya mee goreng mamak, ada cili hijau..

    ReplyDelete
  7. Nampak juga lori cendol ni tapi tak pernah try lagi. Boleh try lepas ni.
    Comelnya uyum dengan kopiah tpi muka macam tak puas hati sangat tu..

    ReplyDelete
  8. Memang sejujurnya jadi mak tang automatik jadi pantang tengok. T^T hahha

    ReplyDelete
  9. Sedapnya mi goreng mamak tu. Lama tak makan mi goreng mamak macam tu. Senang order dan self pick kalau dekat kan. Uyum nangis ke tu tak dapat aiskrim oreo. Mujur mama Uyum belikan. Kalau tidak, kesian Nina kena marah. Hihi. Kalau ajak uyum teman kena ada upah Nina :p

    hari ni debaran semi final pulak. Alahai sedih lah Jun Heong tak dapat masuk semi. huhu

    ReplyDelete
  10. Ada ya cendol jagung.
    Masam betul rupa Uyum.
    Hehe ada cawangan di Taman Jasa. Dahulu pernah tinggal di situ.
    Ya Malaysia masuk pusingan akhir acara terjun.

    ReplyDelete
  11. Teringin plak bila tgok mee goreng mamak tu ha....eh..xde yang dekat ngan KL Sentral ke...Ampang tu macam jauh gak kan...alaaa...Ako la ni..goda SA....

    ReplyDelete
  12. sedap mee grg mamak tu, lama x mkn.

    comel je uyum merajuk sbb tak dpt mkn ais krim

    ReplyDelete
  13. pandan cendol tu lagi sedap dari aiskrim oreo la Uyum. dah dah jangan merajuk

    ReplyDelete
  14. Sedappp pulakk tengok cendol tu! Muka uyyum hahahaha, betul betul marah dengan nina tuu hahaha, nasib baik dapat jugak makan aiskrim uyyum nakkk

    ReplyDelete
  15. Masa sekarang, food online delivery nih memang ramaaai dipakai yaa :D. Sayapun dah kayak minum obat pesan makanan pakai grab food ato go food 3x sehari. Pagi siang malam hahahahha. Apalagi kan kalo males masak. Tak ada food panda di sini, jadi pakai provider grab food or gofood lah

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.