JJCM : DE.WAN 1958 by CHEF WAN @ THE LINC KL

JJCM : DE.WAN 1958 by CHEF WAN @ THE LINC KL

First of all tengkiu kat BOS ako sebab sudi banjer lunch kat sini.
Nak gi sendiri rasa nya belum tergerak nak jejak lagi kot hehehe...
So, ni kira rezeki terpijak la kan.


Masuk je tempat ni rasa GAH sangat heehe... suasana nya macam kita attend dewan kenduri kawen yang GAH gitu. Itu pendapat ako la. Luas tempat nya! Servis pun cepat, kira tip top la. Menu pun sedap-sedap belaka. Mula ako expect ala carte ada western goreng-goreng tapi rupanya lunch ala carte tetap la lauk pauk juga ye hehehe..πŸ˜… Sebab macam ada terbaca , ada yang order western food kat sini. Ke ako yang salah faham ek??!! 


Meja kitorang.
View bukan KLCC la ye, tapi Menara TH πŸ˜…







Tempat ni sangat luas!! Jarak meja pun sangat ikut SOP. So takde la berlanggar ngan kusi meja sebelah ye. Bak ako kata awal tadi la servis sangat efficient!! Datang situ better korang buat tempahan dulu. Tadi masa memula datang tanya meja, ako tengok list reservation derang berderet OK!! πŸ˜… Pape pun sila buat reservation kat sini ye!!









Family set Menu untuk 5 orang makan. 

Dari starter (satay ayam & kerabu pucuk paku), 
main (asam pedas siakap, ayam pencok, udang seri wangi, kambing kuzi, terung sambal)
hingga la ke dessert (buah-buahan & bubur pulut hitam).

Pulut hitam dia memang sedap weii!! Ako kan sakit gigi, so lauk-pauk dia dapat la rasa sikit je. Nak menikmati sangat pun macam tak puas kan. Tapi part pulut tu memang ako rasa nikmat hingga nak menjilat mangkuk muahahahah...πŸ˜†


Lemak udang ni kami tambah. Rasa nya tak pedas langsung! Rasa manis nenas terlebih. 
Udang-udang memang jenis besar n fresh πŸ‘
Overall lauk pauk dia OK cuma part harga je la, nangis nak bayar hahaha πŸ˜‚


Tengkiu kat bos no 1 ako sebab menaja lunch kami semalam...
Agak-agak ada lagi tak eh? πŸ˜†
OK kita tunggu bos no 2 plak banjer tahun depan eh😝


Nina: Uyum kenal tak ni sape?
Uyum: Kenal la!
Nina: Siapa???
Uyum: Ni CHEF la!

Haaaa nasib baik awak kenal tapi dia moskel nape chef tu tak gerak-gerak. Hahaha... Dia moskel camne patung chef tu bole berdiri tegak. Siap skodeng-skodeng belakang patung tu πŸ˜† Kepoci btul la awak ni Uyum haha..

The LINC KL
Lot 2 – 2, Level 2
No.360, Jalan Tun Razak
50400 Kuala Lumpur
Malaysia


Nota Jemari: Alhamdulilah rezeki.....

Post a Comment

20 Comments

  1. Seronoklah uyum ye. Cuba uyum geletek pinggang chef tu tengok hahaha

    ReplyDelete
  2. Bestnya dapat jamu selera di situ. Semuanya nampak menyelerakan. Rasa nak selit diri tumpang makan semulut heheheee.

    ReplyDelete
  3. Bestlah ni, kita dapat makan Wan-derful Pizza by Chef Wan jer pun dah best sgt, apatah lagi yg ni.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..rezeki sangat. Nak pergi entah bila lah kan. Pernah tengok resto chef wan ni dalam youtube channel chef wan dengan uncle roger tu. Luas betul kan. Eh eh ada Chef Riz gak tu.

    Ala Uyum, general sangat jawapan tu. Uyum mana lah kenal atok wan nina. Hehe...

    ReplyDelete
  5. Meletop betul menu-menunya. Tapi dalam banyak, bubur pulut hitam tu jugak yang kita tertarik.Hi3.

    ReplyDelete
  6. Haha ingat betul-betul Chef Wan tadi.
    Untunglah Uyum dapat makan.

    ReplyDelete
  7. Aku memang lama teringin nak makan sini ko, lagi kalau nengok time Ramadhan .. takpe one day ada rezeki jomm ke sini sama-sama..

    ReplyDelete
  8. Aunty lagi moskel ni macam mana bf aunty si Uyum ni bleh ada jugak.....

    ReplyDelete
  9. PH pun tertarik dgn bubur pulut hitam tu Ako :)
    Moga bertambah rezeki bos Ako, next time boleh lanjer lagi haha

    ReplyDelete
  10. Uish. Alhamdulillah dapat merasa menu sedap tu kak Ret. Kita pulak terliur tengok pulut hitan tu Haha

    ReplyDelete
  11. Menarik semuanya. Nak cuba jugak nanti bawak family.

    Lorhhh aunty pun dok tengok "wahh ada Chef Wan", sekalil lol patung rupanya. Hahahaha

    ReplyDelete
  12. Aghhhhh cantiiiiiiik tempatnya kak πŸ˜„πŸ‘πŸ‘. Lihat menunya langsung teringin sangat nak coba. Yakin pasti sedaap! Sayapun suka sangat Ama ketan hitam.

    Jadi resto nih dah dari 1958 Yaa.. dah proven lah soal rasa. Tak mungkin survive sampai sat ini kalo tak sedap. πŸ‘

    ReplyDelete
  13. mmg terbaik food kat sini..sedap semuanya..tapi tulah bab harga..mmg menangis nak bayar..hehe..

    ReplyDelete
  14. Mantapppp!!! Nampak sedap belakaaaa!

    ReplyDelete
  15. Selalu nampak kalau lalu kat KL East tak bila nak mencuba. Ramai cakap sedap tapi harga tu memang nangis la.. Comel betul Uyum tengah kepochi tu ye...

    ReplyDelete
  16. astaghfirullah...ku ingatkan tu betul2 chef wan tadi..nasib baik tengok sampai habis semua gambar dia, apesal tak gerak ahahahahha

    ReplyDelete
  17. Memang luas ya tempatnya. Menu-menu pun bukan main lagi menggoda selera!

    ReplyDelete
  18. bila sakit gg tp ada menu2 meriah mcm ni..mmg kena bertabah la juga ...ingt aritu nk try yg kt kl east mall tp blum kesempatan lg...tp yg dkt the linc kl ni meriah sbb yg 1st outlet kn

    ReplyDelete
  19. teringin nak gi sini, sebab minat yg amat kat chef wan.
    dari kecik da dibesarkan dgn chef wan. mak aida minat naw naw...
    pantang la rancangan chef wan kat tv, mak memang tak missed!

    tau sgt harganya ya Rabbi. memang tak sesuai dgn rakyat marhaennn...
    tapi tu la. nak sgt tgk live dekorasi restorannya yg gah tu.
    and nak sgt rasa makanannya. chef wan kot kan. mesti la sedap. ye ke?
    gitewwww :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com