JJCM: SWEETREE kAMI DATANG LAGI

JJCM: SWEETREE kAMI DATANG LAGI


Jangan tak tau, ini kali ke berapa dah ako jejak situ!
Kali ni kita datang lagi bawa MAMA uyum plak kan.


Ini cerita malam tadi.
Tetiba tekak nak makan BBQ korea ni.
Jenuh la drive dari Sentul ke Ampang.
Punya la jam, 20 minit perjalanan jadi sejam setengah.
Kluar jam 6 petang, tapi pukul 8 malam baru sampai kat kedai.
Perghh.....!! 

Nasib baik sampai area kedai ada parking.
Kalau takde memang ako nekad patah je balik rumah!
Hahaha... alhamdulilah rezeki budak bertiga ni la dapat juga makan BBQ korea ni.

Tak moh citer pasal suasana kedai sebab korang bole baca kat atas tu je k.
Kali ni nak citer makanan yang kami order je.
As usual, memang nak makan BBQ bakar-bakar kan.
So main dish wajib la daging ye anak-anak sekalian πŸ˜†


Setiap kali order set daging bbq ni, banchan dia or side dish punya la banyak jenis.
Paling suka salad n kimchi dia.


Budak ni dah tak sabar dan excited nak main bakar-bakar.

Kitorang order set BBQ #3.
Premium beef ribeye (150gm), marinated sliced beef (300gm), Marinated beef striploin (200gm), Hot Pots, Fried Rice Lava Kimchi Hallasan, Shrimp, Squid

.:Spicy sliced beef:.

.:marinated beef striploin:.

.:beef ribeye:.

Seriously ako x perasan ada ribeye ni. Ako ingat just beef biasa ngan pedas je.
Pastu bila sampai daging ribeye ni ermmm... mak aii terasa banyak nya daging makan malam tadi hahaha... πŸ˜…


Sotong masak pedas ni antara menu wajib juga hahaha...
Ini kita kasi add-on menu ya!
Portion sorang makan tapi bole share buat rasa-rasaπŸ˜†


Set makan BBQ!!
Wrap @ salad, pastu ko letak daging dalam salad tu, calit sambal dia sket pastu ngap masuk mulut!! πŸ˜‹


Corn cheese ni memang sekali dalam set ya!


Ako add-on ikan mackeral bakar ni.
Sedap makan panas-panas cicah sama kicap manis dia.
Tak suka daging, bole la makan ikan bakar ni.


Fried rice kimchi memang ada dalam set tadi ye.
Yang ini portion dia tak banyak tapi bole la rasa sorang sikit.

.:SUN DUBU JJIGAE:.


Yang ini pun tambahan ye! Tetiba nak makan jigae. Portion dia sangat la besar, memang sesuai untuk 4-5 orang makan. Sotong n udang pun besar-besar juga.
Selain sotong n udang, ada juga tambahan mi megi ye dalam jigae ni.


Semua dah lengkap, jom ar kita membakar!
Recommended kedai ni!
Berkali-kali dah jejak, tak jemu-jemu.
Even Uyum pun sangat la suka gi kedai ni!
Terkejut tengok dia makan daging banyak gila malam tadi.
Sebab before ni dia macam kureng sket nak makan cuma nak main bakar-bakar je hahaha..
Tapi malam tadi punya la dia makan busat dan banyak!!
Dengan last ayat dia, " lain kali kita datang lagi tau, NINA!!"

amboiii..... tunggu Nina dapat bonus lagi ar ahahaha...
Kalau tak kang bankrup tetiap bulan nak makan busat kat situ πŸ˜…

Sweetree Restaurant, Jalan Ampang Putra, 
Taman Putra Sulaiman, Ampang Jaya, Selangor, Malaysia
BUSINESS HOURS
OPEN EVERYDAY ( DELIVERY AND TAKEAWAY ONLY) 
11am - 9.30pm

Nota Jemari: Oh ye, sweetree ni cashless ya! Payment by card, e-wallet and bank transferπŸ‘

Post a Comment

19 Comments

  1. Nampak sedap semuanya.
    Aini suka makan makanan korea kecuali suami Aini..
    Dia tekak melayu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo sayang ar... klu aini nak makan acaner tu hehe

      Delete
  2. bestnya kalau dapat makan dengan kawan kawan. suami dengan anak anak takyah la...diorang makan layam goreng kunyit degan tomyam kedai siam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha laki makan tomyam ye... mama yan makan BBQ korea hahah! :D

      Delete
  3. Memang makan besar. Hehe bagus Uyum boleh makan daging banyak dan masakan Korea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa memang makan busar mlm tadi... rezeki budak2 tu :D

      Delete
  4. adik saya pun suka makan sini. dia memang suka makanan Korea. saya je tak sampai lagi

    ReplyDelete
  5. sedapnyaa. lama xmkn situ. syu pernah pegi skali je msk time study dlu..

    ReplyDelete
  6. Best giler...nanti bawak SA sini plisss....hahahaha....

    ReplyDelete
  7. Kecur ailio. Syok makan bakar bakar bbq ala korea ni. Sampai Uyum ajak datang lagi tu.

    ReplyDelete
  8. Ya allah terliurrr pulak kita nengok ni! Tiba tiba craving seoul garden lepas tengok bakar bakar ni hahaha

    ReplyDelete
  9. Tak pernah membako makanan korea gini kat kedai makan, steamboat pun lama tak makan.. sedapnyaaaa, nak try la kat JB ni..huhi

    ReplyDelete
  10. Sedaaaap lah. Rasanya ya kak, makin panjang dah list restaurant di Malaysia yg saya buat based on tulisan akak πŸ˜„. Keliatan sedap semua.

    Tapi rasanya nama2 tempat skr nih dah ramai cashless yaaa. Soalnya saya biasa kalo ke Malaysia lebih suka bawa cash. Bukan tak nak pakai card, tapi kadang gerun lah kalo sampai failed. Pernah pakai card suami dari bank CIMB Indonesia, dipakai di Saudi, failed pula dengan reason lost of connection 🀣🀣🀣. Untung sajaaaa card HSBC saya berhasil. Tapi susahnya HSBC nih, harus di confirm dulu sebelum berangkat ke luar negara, bahwa kartunya akan dipakai di negara yg bersangkutan. Kalo tak, tak bisa juga dia πŸ˜„. Makanya saya lebih suka cash sebenernya. πŸ˜…

    ReplyDelete
  11. tmptni dlm list juga..kwn dh suggest...tp tk smp2 lg..suka menu korea daging bakar2 camni..

    ReplyDelete
  12. Kalo bakar2 ni boleh la ajak laki ke mari. Kalo setakat sushi, ke tteobokki semata memang idok ler dia. tekak melayu sungguh

    ReplyDelete
  13. Aduhai, terus jadi lapar tengok hidangan-hidangan yang menggoda selera!

    ReplyDelete
  14. menarik nya :)
    aida x pernah makan gini tau.
    x reti nak order lah! ha ha ha ha...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com