JJCM: KO.PI CAFE

JJCM: KO.PI CAFE

Lunch kami arini.
Tak tau nak nangis ke nak menjerit.
Terkejut bile bayar tadi...
Lunch paling mahal untuk hari ini πŸ˜‚πŸ˜­
Yang ako ni plak masa order tengok harga macam tak expect sampai rege yang kena bayar tu.




Ekceli dah pernah la juga 2, 3 kali makan kat situ.
Tapi sebab selalu kalau makan pun kita amek yg lite-lite aje food nya hahah...
Tapi kali ni sebab datang lunch time kan, so harus la nak makan yang berat-berat sket.
Sekali hamek ko, memang lunch paling mahal la sepanjang hayatπŸ˜‚



Ikutkan kedai ni memang sentiasa penuh tau!
Kalau ko datang petang-petang, jangan harap la dapat seat.
Ini pun sebab lunch, memang kurang sket orang melepak.
Kalau tadi penuh, konpom ako tak masuk.


Budak ni excited nampak motor besar dalam kedai.
Hahahaha....terus soh snap gambar dia ngan moto.πŸ˜…




Pastu ada gitar plak. Nasib uyum tak pandai main kan.
Kalau tak konpom dah buat 'show' kat situ hahah


Kita order vanilla milkshake.
Harus la sedap kan hahaha!


Lempeng dia memang super sedap!!
Ako memang datang situ semata nak makan lempeng dia.
Suka sebab garing gitu. Besar n dia bagi 3 keping.
Memang kenyang oiii!!


Cicah plak ngan sambal tumis ikan bilis dia yang marbeles.
Walau takde la pedas mana tapi still sedap di tekak ako.


Order spageti meatball ni asalnya untuk Uyum makan.
Tapi sudah nya dia x nak plak spageti ni!!
Geram je ako!! Besar kecil besar kecil je ako tengok dia!!!
Kalau tau, x payah order ni!! Membazir betul.... 
Tapi ok la rasa dia. Untuk budak-budak memang sesuai, rasa masam-masam tomato gitu.



Uyum lagi suka lempeng ni la Nina!!!
Gggrrrrr.....!!


Try dia pun paprik.
Ermm hahahha lain plak paprik dia.
Ako bayang paprik macam gelap-gelap gitu.
Ni warna oren-oren plak paprik nya πŸ˜…
Tapi nasib sedap.

Eh cop paprik bukan macam pedas-pedas ke eh?
Awat tetiba jadi konpius plak ako hahaha....


Pastu aqeem order sizzling yee mee.
Ermmm tapi takde plak bunyi yang mengelegak masa dia hidang tu.
So so aje la sizzling dia.
Kuah dia rasa ok tapi bagi ako macam xde umph plak tengok sizzling tuπŸ˜†

Ingat tadi nak minum kopi.
Tu yang masuk la juga kedai ni.
Sekali dia cakap, arini air kopi semua takde!!
Ermmm..... kita rasa macam nak henpuk je kepala!!
Hahahha...
Gi kedai kopi tapi takde kopi plak 😭😭😭

Lepas kita bayar ....
Kita rasa macam nak menjerit kena bayar harga tu!
Tapi kita redho aje la...
Maybe rezeki diorang berniaga hari ni.
Sekian.


THE KO.PI. G-06
Jalan Sentul Perdana
51100, Sentul, Kuala Lumpur
016-231 3191
03-4031 2825
(Dekat Sky Awani Residence, Sentul)

Business Hour
Mon: Closed
Tue:  10:00 AM – 10:00 PM
Wed: 10:00 AM – 10:00 PM
Thu:  10:00 AM – 10:00 PM
Fri: 10:00 AM – 10:00 PM
Sat: 10:00 AM – 10:00 PM
Sun: 10:00 AM – 10:00 PM


Nota Jemari: tekak nak cari mocha frappe ni....!

Post a Comment

32 Comments

  1. cantik kafe dia. kalau makanan sedap kira puas hati walaupun kena bayar mahal sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tak tau nape kita rasa mcm x puas hati tadi hhahha... :D

      Delete
    2. maybe sebab tak dapat minum kopi kot hahahah... tu kita geram aje :D

      Delete
  2. Tempat dah ok dh cantik tu....mahal erk...alaaaa......teringin plak tengok lempeng tu ha

    ReplyDelete
  3. Teringin pula tengok lempeng tu, kedai kopi takda kopi, tapi tempat cantik, suka, macam travel tempat lain..

    ReplyDelete
  4. Kedai hipsturrr.. Cantik deko, konfem cantik rega. Bagi Aien la kan. Haha bertabah la Kak Ret. demi sebiji kopi yang tiada ditemui. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... tu la xde rezeki semlm nk minum kopi kat kedai tu

      Delete
  5. Replies
    1. takde rezeki plak semlm kopi nya abs plak huhu

      Delete
  6. Seram pulak kalau dengar harganya tu. Tengok makanan so so je macam biasa. Lempeng tak kan mahal sangat kot kan. Lainlah spaghetti tu. Next time kena belek habislah baru tak terkejut dengan harga. Apooo kedai kopi takdo kopi.huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la frust kan... xde rezeki plak nk minum kopi semalam tu... tetiba kopi dia abs plak..

      Delete
  7. Terliur pula tengok lempeng & sambal bilis tu...
    Mahal sangat ke Ako? Cancel-lah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lempeng dia harga mcm ok je sbb dpt 3 n besar2 kot...
      cuma menu lain tu mcm so-so je la... eh bole je try :) mybe bg PH ok kot rege nya hahaha.. kita je ter EMO plak sbb x dpt kopi :D

      Delete
  8. sebab takde kopi kot tu yang kak Ret rasa nak menjerit. bukan sebab harga. hehe. kalau mahal macam ni, tak habis sesuap pun saya mintak bungkus

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha pandai SAl... sebab xde kopi!! tu yang rasa x puas hati kena baayar mahal wkakakak

      Delete
  9. Agaknya itulah perasaan mereka yang pesan siakap, sotong viral yang mahal. Ingat tidak mahal mana.
    Sakit hati kalau makanan kurang menepati citarasa.

    ReplyDelete
  10. bolehlah try nanti, ada nampak haritu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole je cuba.. kot mana tau time nohas pegi, kopi nya dah ada balik hahaha .. tp try ar lempeng dia tau!!

      Delete
  11. Tempat nampak cantik dah.
    Western food dia mahal kot.

    ReplyDelete
  12. kedai kopi, tapi takde kopi. hahaha....

    ReplyDelete
  13. curious nak tau berapa total harga kak ret mkn situ. haha

    ReplyDelete
  14. Gi kedai nak minum kopi, sekali kopi takde hahaha. Boleh pulak macam tu ye.
    Kedai nampak cantik! Bagi saya, kalau bayar mahal tapi sedap ok je kot, tapi kalau sebaliknya, memang menyesal jugak lah hahaha.

    ReplyDelete
  15. Wahduhhhh, stresssnyaaa, kedai kopi tapi kopi habisss..Baik tutup je sampai ada kopi..haahahhaa...Itu patutnya jadi keutamaan compare menu lain, kan...pape pun, sukurlah ada lempeng yang sedap tuh..Saya pun rasa macam dah lama tak makan lempeng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...
      kopi adalah nama dan keutamaan.
      yg lain biar habis. kopi tak boleh takde!
      aduhai aduhai...

      Delete
  16. Akaaaaak, jadi penasaran taaaau berapa harga semua 🀣. Ntah-ntah kan saya udah bisa balik Malaysia, nak makan situ, dah siaplah Ama harga yg harus dibayar πŸ˜„.

    Tapi tempat memang cantiiiiik tau. Saya suka mural bergambar wanita tuh. Tapi pelik memang, kafe kopi, tak jual kopi 🀣🀣🀣. Cam mana mereka nih. Hahahah

    ReplyDelete
  17. Apa ni... kedai kopi tapi tak de kopi huhuhu saya tumpang berdongkol hati bagi pihak Kak Ret sekali hihihi

    ReplyDelete
  18. ada ke patut!!?? tak patut naw naw la kan takde kopi.
    tukar la nama kepada no.ko.pi :( hu hu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com