ABIN DAPAT PELUANG BERLAKON DRAMA MUMMY OJA - Ako Tetap Ako

ABIN DAPAT PELUANG BERLAKON DRAMA MUMMY OJA

Bila baca tajuk kemain lagi kan...
Untung la ABIN....😁
Rezeki berlakon ngan Ustaz 'Madi' plak tu. πŸ˜†


Ako bukan nak citer sinopsis pasal drama ni ye. Cuma nak share kenangan dan pengalaman ABIN berlakon je.

Kisahnya kebetulan Umie yang jaga rumah anak-anak yatim ni ada berlakon sekali dalam drama Mummy Oja ni.  Kebetulan juga, ada scene budak-budak balik ngaji dalam drama ni kan. So Umie ajak la ABIN berlakon sama. Oh ye lupa plak, rasa nya drama ni tahun lepas dah ditayangkan kat Awesome TV. Dapat la ABIN jadi pelakon tambahan. 😁


Sape yang pernah tengok drama ni, dalam episod 23, scene nak hujung-hujung dah.
Budak-budak balik ngaji.


Kemain sonok ABIN.
Shooting scene ni tak silap kat area Bukit Antarabangsa.
Satu hari suntuk ABIN g tempat shooting.


Terima kasih kat Umie sebab bagi peluang untuk ABIN suka-suka kenal ngan dunia bikin drama.
Hahaha... Pastu kemain dia excited dapat jumpa ngan 'ustaz madi' tu.πŸ˜†

Umie ni siapa ye?
Ha Umie ni pelakon veteran.
Nama asalnya Zainab bt Othman.
Penjaga tempat Lindungan Anak-anak yatim.

Rezeki budak-budak ni, selalu umie kongsi ngan budak-budak ber3 kat rumah ni.
Alhamduliah. Kadang naik segan juga tapi kalau menolak kang dikata tolak rezeki plak ye.
So, kami terima seadanya bagi pihak budak-budak ni.

Semoga Umie dan anak-anak kat rumah tu sentiasa diberkati.

pic: credit awesomeTV

Nota Jemari: Rezeki ramadhan jangan citer.. hari-hari ada je ... 😍

21 comments:

  1. Alhamdulillah, rezeki Abin...baiknya Umie, semoga lapang rezeki anak2 yatim jagaan Umie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa alhamdulilah murah rezeki umie sekeluarga selalu

      Delete
  2. Seronoknya Abin dapat masuk TV ye. Rezeki tanpa dijangka. Bulan puasa bertambah lagi rezekinya. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  3. Seronokkkk abin dapat berlakon masuk tv. Bukan senang tu nak dapat peluang macam tuuuuu.
    Uyyum tak jealous ke abin dapat masuk tv :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakka nasib dia x jeles hahaha...
      aritu dpaat gambar ngan hafiz shuib... senyum lebo dia hahaha

      Delete
    2. Ohhhhh dapat bergambor dengan hafiz shuib tuuuu tak jealous dah laaaaa abinn dapat masuk tv hahaha

      Delete
  4. Ada tengok satu episode Mummy Oja. Tidak sangka Abin berlakon juga.
    Semoga murah rezeki Umie.

    ReplyDelete
  5. Wah Abin...pengalaman betul tu...dapat plak jumpa Ustaz Madi tu kan...hehehe..

    ReplyDelete
  6. perghh tak sangka, kenal dengan pelakon Abin ni..hahahha!

    ReplyDelete
  7. Wah wah wah... Abin masuk TV! Minta autograf boleh?

    ReplyDelete
  8. Pengalaman berharga tu, dapat merasa berlakon, walau hanya extra. :)

    ReplyDelete
  9. wahh best tu! pengalaman semua ni kan

    ReplyDelete
  10. Dah laku Azhan Rani sekarang.. Ada saja drama yang dia berlakon.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.