LRT EKSIDEN AREA KLCC - Ako Tetap Ako

LRT EKSIDEN AREA KLCC

Kelana Jaya Line Update: Ladies and gentlemen, we regret to inform that LRT Kelana Jaya line is experiencing an incident, specifically trains number 40 and 81. 

Our team is mobilising help and rescue assistance right now. Please stay calm and follow instructions. 

We apologise for any worry or anxiety caused. We are working as quickly as possibly to extend aid and rectify the situation. - FB Prasarana


TERKINI: 24 Mei 2021 , jam lebih kurang 8:30 malam
Nak tempek gambar pun seriau oiii...
Darah bersepah-sepah dalam LRT...
Ya allah, minta dipermudahkan segala urusan mereka yang terlibat dalam kemalangan tersebut.


Ada beberapa keping gambar dah berleluasa dalam twitter....

Twitter BERNAMA : Banyak lagi video lain korang boleh tengok kat situ.


Annuar Musa  @AnnuarMusa
53s
Laporan awal:train bawa penumpang dgn train kosong (TR 40 dgn TR 81) berlanggar  menyebabkan ada penumpang tercampak dan jatuh. Train dari Stesen Ampang. 

Kejadian berlaku di laluan bawah tanah KLCC 

Difahamkan tiada kematian tapi ada yg cedera.
Sedang berusaha dapatkan lapuran


Salah satu video....

Nota Jemari: Semoga tiada kemalangan jiwa.

30 comments:

  1. Ya allah darah tuuu mengalir. Takutnyaaaa tengokkkkk. Siap ada tercampak jatuh lagi tuuu. Memang teruk lah tu accidentnyaaa. Moga moga baik semuanyaaaa. Aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaann!! LRT laju kot? eee seriau.. kata nya emergency break
      wallahualam.. semoga smeua org pun baik2...
      dah la tgh covid2 ni...

      Delete
    2. Haah dengar kata emergency break jugakk, ada yang siap masuk icu lagi, patah tulang apa semua. Pampasan RM1k je nak bagi >.<

      Delete
    3. 1K untuk kos perubatan yg masuk spital kan....

      Delete
  2. Replies
    1. Terkini: total penumoang 213

      Cedera parah 47 org.. Selebihnya cedera ringan..

      Semoga semua nya baik2 aje

      Delete
  3. Ya. Perasan tadi dah tukar di laman sosial. Macam mana le boleh terjadi begitu.

    ReplyDelete
  4. kesian yg tercampak.. lepas ni kalau naik train tu kena beringat juga safety sebab xtau bila kejadian macam ni boleh berlaku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bila tgk keadaang mangsa, kita bole bygkan betapa laju nya ketapi masa kejadian tu kan...
      allahuakhabar.. harap smeua mangsa tak trauma la

      Delete
  5. terkejut betul masa baca berita ni semalam, satu lagi kesedihan buat rakyat Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaaa semlm tetiba dpt gmbr semua igt "betul ke tu?" , berterabur gmbr2... jenuh google cr info...
      then tgk kat fb prasarana, baru laaa tau kejadian tu btul rupanya

      Delete
  6. smoga dipermudahkan mangsa yg tlibat n cedera .,

    ReplyDelete
  7. Allahu..kesiannya, semoga mereka tabah....

    ReplyDelete
  8. Ya Allah...lepas saya baca blog kak ret, terus saya google pasal insiden kemalangan. tak terkomen pulak di sini. kesiannya...rasa macam dalam movie.
    Semoga semua diberi kesembuhan segera.

    Dugaan betul rakyat malaysia sekarang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, memang macam dalam movie... mende jadi dengan pantas!!

      Delete
  9. Mlm td tengok video & gambar² di twitter sedihnya... mcm byk je bala kat malaysia skrg ni.. alhamdulillah xde kemalangan jiwa kes mlm td

    ReplyDelete
  10. Ya Allah... banyak yang cedera. Yang cedera parah pun ada. Malang memang tak berbau. Moga dipermudahkan urusan mangsa kejadian ini.

    ReplyDelete
  11. terkejut sangat bila tengok berita ni ssmalam. semoga semuanya baik baik je

    ReplyDelete
  12. sangat-sangat terkejut bila baca berita pasal ini..
    Dalam masa yang sama Sha sangat menghargai dan respek habis pada staf kesihatan (doktor, nurse dan semualah yang menguruskan) yang berjaya mengawal selepas kemalangan berlaku.. Memang terbaiklah mereka.. Sha baca perkongsian di KKM, bukan mudah untuk mereka menghadapi situasi tersebut dengan pesakit covid lagi.. Memnag terbaik.. Semoga Allah mengurniakan sebaik-baik ganjaran buat mereka semua..

    ReplyDelete
  13. Tak sanggup tengok video dia dengan suara menangis dan kesakitan tu. Satu tragedi yang tragis di musim pandemik ni. Dengan nak jaga sop semua. Semoga mangsa yang terlibat terus kuat dan kembali sihat.

    ReplyDelete
  14. Bila sampai stesen pun kita boleh ke depan, kalau tak pegang apa-apa, bagi yang tak biasa. Inikan pula berlanggar depan-depan. Scary giler. Mesti trauma naik LRT lepas ni.

    ReplyDelete
  15. Sedih tengok semua ni. Semoga setiap mangsa akan sembuh. Tersentuh bila baca ada yang sampai kritikal dan alami pendarahan di otak.

    ReplyDelete
  16. Innalillah.
    Aduh kasihan mereka. Masa tengok berita macam tidak percaya kemalangan itu berlaku di Malaysia.

    ReplyDelete
  17. huhu. kesiannya. dah la ramai penumpang. harap2 cpt smbuh smua yg terlibat

    ReplyDelete
  18. Memang first time terjadi kat Malaysia dan melibatkan ramai penumpang kan..kesilapan buka teknikal tapi human failure...harap semua mangsa yang cedera parah dapat pampasan yang setimpal...ada yang dimasukkan ke ICU jugak kan..

    ReplyDelete
  19. Citer pasal eksiden ni bertukar terus jadi insiden CEO tak de empati.. aishh sabar je la kan...
    Harap semua mangsa dah pulih sikit demi sikit ye...
    yg kat ICU tu, kita doa semoga mereka pun akan cepat pulih dan sedar.

    ReplyDelete
  20. Trauma buat sesiapa yang memang itulah kenderaan ke mana mana. tp apa apa pun hrp yang baik baik saja lepas ni :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.