Bila semput UYUM datang... - Ako Tetap Ako

Bila semput UYUM datang...

 

Eh eh sakan dia bersokaria.. Berlari sana sini tapi akhirnya tumpas juga. Dah tak pasal-pasal kena amek 'nab'. Ni gambar tengahari tadi.


Ni malam plak.. kena amek lagi...
Doa yang bebaik...

Baru dapat mesej dari ticer Uyum...
Ada 2 org kawan dia +ve plak lepas dia buat swab RTK.
Last budak tu datang 17 Mei aritu.
Ako pun ingat2 lupa... rasa macam 17hb tu Uyum tak gi sekolah.
Now sekolah tengah tunggu result swab PCR budak tu dan keluarga dia , kata nya 26hb ni akan kuar.

Ya allah, doa semoga semua kawan-kawan dan ticer dilindungi dari COVID ni.

Nota Jemari

19 comments:

  1. Moga semuanya baik baik aje...
    Saya ada juga anak saudara yang semput... bila hari raya...tengah malam berangkut ambik neb kat spital. Sebab siang tu dia beraya bedal macam macam

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ni pun sakan dok main x ingat dunia hahaha...
      tau2 je dengan nafas berbunyi len macam, terus bawa g klinik.

      Delete
  2. Penyakit ini sudah makin dekat.
    Harap negatif ujian PCR. Kasihan budak-budak.

    ReplyDelete
  3. Moga moga baik semuanyaaaa.
    Siann uyyum, semput. Sampai dua kali kena ambik nab. Cepat sembuh uyyum! :)

    ReplyDelete
  4. Speedy recovery uyum... ambik vits tau.. jaga mkn jugak... jgn nk asma heavy² pulak time mcm ni.. risau semua org kang

    ReplyDelete
  5. Alolooo Uyum sayaaaanggg! Kurangkan aktiviti lasak tau. Sian mama Uyum, nanti risau.

    ReplyDelete
  6. Alahai Uyum sayang.. Semoga kembali cergas dan ceria ye..

    ReplyDelete
  7. Allahu..kesian Uyum kena ambil nab. Lepas ni jangan bersuka ria sangat tau Uyum. Tambah pulak ada kes. Semoga result semua negative. Bila ada kes positive ni risau juga dan kena kenalpasti kontak tu.

    ReplyDelete
  8. Semoga cepat sihat dik. Boleh cuba produk dibawah
    batuk
    kahak
    minyak untuk bayi

    ReplyDelete
  9. Alahai, shiannya Uyum. Semoga Uyum beroleh kesembuhan sepenuhnya.

    Moga Allah lindungi khalifah-khalifah kecil ini dan guru mereka. Moga Allah lindungi kita semua.

    ReplyDelete
  10. Siannya Uyum.. Syok sangat main. Cepat2 sembuh ye..

    Semoga Allah lindungi anak2 kecil ni dan kita semua..
    Takutnya tengok kes sekarang ni..

    ReplyDelete
  11. huhu. risaunya. smoga uyum cpt smbuh.

    ReplyDelete
  12. Get well soon Uyum aunty ni...alahai....jaga- jaga ye..jangan hantar sekolah dulu la...bahaya la skrg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa... semput dia dah mcm OK cuma sbb dia ni mmg ada masalah hidung berdarah dari baby, tu yg bila selsema je ssh nak baik dengan cepat...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.