COLLECT DUIT RAYA DI HARI KHAMIS - Ako Tetap Ako

COLLECT DUIT RAYA DI HARI KHAMIS

 

Kisahnya seminggu before dapat duit raya ni, kami kena isi borang dulu.
Kena la bagi list berapa nak tukar duitnya.
Tapi before tu mesti ada tertanya-tanya kan, "eh eh kita raya ke? hahah ada ke yg nak datang rumah nanti?, kat sape plak nak bagi duit raya ni kan?"

Tapi kami tak kisah, PKP ke PKPP , raya tatap nak raya juga.
Jadi fefeling nak pegang duit raya tu tetap ada.
Tetiap tahun pun tak pernah miss lagi tukar duit raya ni.

So pendekkan citer, lepas seminggu kitorang hantar list tu, tiba la hari nya!!
Khamis, 6 Mei 2021 menjadi saksi tarikh keramat kami dapat 'duit raya'! hhahaha...

yeehaaaaa.....!!
Excited oiii......


Dalam ramai-ramai dok tukar, rupanya macam biasa, ako la paling banyak tukar oii hahah..
Oh ye, pertukaran ni ikut department by department la ye.

Cop!! Ekceli tu bukan duit ako semua tu.
Hahahhaah tu duit kengkawan yang tukar, as usual , ako la tukang buat list dan tukang collect duit nya.


Pastu sesi membahagi-bahagikan duit plak.
Nasib la ada assistant haha.. klu kena buat sorang-sorang, alamat nya sejam pun belum tentu siap.


Pastu sesi bagi-bagi kuih plak.
Mak aaiii..... 


Bila dah jumpa geng membawang..... hahaha bapak lama x jumpa ngan diorang ni😁
Geng geng jalan-jalan cari makan...
Geng 'balik kampung'....Sumer pun dah gian nak balik kampung lagi weii!!
Ntah bila la dapat terbang lagi kan...

Citer balik pasal tukar duit raya...
Ako baru perasan, duit raya kali ni ako tukar x banyak...RM1-100 je weii huhuwaaa..
Ni baru perasan bila nak bagi duit raya kat anak-anak diorang ni.
Tup tup tengok , eh awat nipis dah duit RM1 ako??
Sadisss..... 

Pape pun, feel bagi duit raya ni lagi syiok kalau bagi duit tunai.
Walau dah disarankan, bagi online je tapi perasaan 'raya' tu mcm dah x syiok plak kan.
Dah le pemberian kad raya pun dah hampir pupus.
Selagi bole bagi tunai, kita tunai je la ye!
Rasa pegang duit baru tu lain maciam hahahaha..

Nota Jemari: Eh korang tukar duit raya x? 😁

20 comments:

  1. Saya ada buat tukar duit rayaaa! Hihi...
    Memang tukar walau apa pun keadaan.. hihi..

    ReplyDelete
  2. Kita tahun ni tak tukar lagi kak ret hahaha, in shaa Allah tahun depan lah kot baru boleh tukar duit raya >.<

    ReplyDelete
  3. Samalah . Tahun kedua raya PKP , PKP, PKPB mood raya tetap raya walaupun xsemeriah dulu . Duit raya tetap bg dekat mak ayah , adik beradik

    ReplyDelete
  4. hehhe. seronok nampak kak. stay safe ye kak.. :)

    ReplyDelete
  5. Hehe bagi pada siapa duit raya itu?
    Betul itu bagi tunai lagi rasa seronok.

    ReplyDelete
  6. Saa pun x tukar duit raya..mana dan aje bubuh dalam sampul..tahun ni rezeki lebih skit so ada la duit raya utk anak2 buah..hat yg puchong x dpt balik kirim dah laa...yg lain2 tunggu pagi raya

    ReplyDelete
  7. sha tak tukar pun 😂 tak kahwin lagi kan, masih menerima duit raya dan tak memberi :p

    ReplyDelete
  8. Suka bau duit. Bila dapat duit suka cium. Betul, bagi cash lagi seronok lagi bila lepas bagi tengok mata mereka bersinar-sinar happy..Ya Allah bahagia sangat rasa.

    ReplyDelete
  9. Dh 2 tahun tak tukar duit raya. tak dapt balik kampung, tak dapat nak bagi duit raya secara fizikal. betul, feel dia lagi syok memberi dan feel raya tu lebih bila bagi duit raya dalam sampul.

    ReplyDelete
  10. tak tukar tahun ni..bank in je la kat mak2 diorang huhu

    ReplyDelete
  11. Dah stand by duit raya.
    Tapi tak boleh rentas daerah ni sapalah yang datang.
    Cucu2 semua tak dapat balik kampung

    ReplyDelete
  12. tak tukar pun..kumpul duit baki beli barang aje..lama2 jadi banyak..hahahah

    tapi takde la banyak pun sebab tak tau nak bagi sape lak kat sini 🤣

    ReplyDelete
  13. Takpe, standby jew duit raya. Raya tak raya, rentas tak rentas, sekurang-kurangnya dah sedia duit raya nak bagi....in shaa Allah terjumpalah juga penerimanya nanti.

    ReplyDelete
  14. tanya kat bank, depa bagi duit lama..x jd tukar, kumpul sikit2..duit raya kalau note baru lg best..bau dia lain, walau nilai sama..hihi..

    ReplyDelete
  15. sebut sal tukar duit raya, i havent yet do it huaaaa

    ReplyDelete
  16. Raya tetap raya kan... saya tahun ni tak tukar. Standby duit yang ada dalam tangan je :)

    ReplyDelete
  17. Samalah.. Dah tukar juga. Niatkan dalam hati bersedekah di hari raya..

    ReplyDelete
  18. Tak tukar plak. Tabung banyak duit syiling. Tahun ni bagi duit raya syiling lah. Norma baru. Hehe

    ReplyDelete
  19. Syok bila dapat pegang duit baru.. hehehe.. bau wnagi dia lain..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.