Korean Drama : MINE - Ako Tetap Ako

Korean Drama : MINE

 

Antara drama baru bagi tahun 2021.
Tajuk : MINE

Drama tvN yang dibintangi oleh Lee Bo Young dan Kim Seo Hyung ini mengisahkan dua wanita yang bercita-cita tinggi dan mencari identiti dengan menjadi menantu keluarga konglomerat.

Awal cite ni kita dah boleh agak jalan cerita berkisahkan keluarga orang kaya.
Banyak scene yang menunjukkan kemewahan keluarga konglomerat ni.
Memula ako agak konpius tempat tinggal dua menantu ni.
Rupa-rupanya diorang ni tinggal dalam kawasan yang sama cuma rumah je lain-lain.

Drama ni nampak macam lebih kurang drama yang lain juga.
Ada unsur skandal orang-orang kaya.
Tapi ekceli genre citer ni adalah misteri dan thriller tau!

Apa kesudahan citer ni, kena la layan sampai abis...
Adakah pengakhiran nya akan berlaku pembunuhan di rumah besar itu?
Siapa yang mati? Dan siapa plak pembunuhnya??

Wow makin suspen.... Kat netflix sekarang baru sampai episod 4.
Tak sabar nak tunggu sambungan nya. Memang suspen walau mula-mula dah bole agak mesti ada unsur skandal tapi tetap laa tak sabar nak tengok sampai habis.

Watak Rahib Emma dalam citer ni, seolah-olah dia tahu apa yang terjadi kat seluruh keluarga Chaebol ni.... Apa kah???? jeng jeng....

Nota Jemari: suspen.......

33 comments:

  1. cerita golongan kaya dan korporat ni ada je isu dalaman dia. skandal tu cliche kan. bab pembunuhan tu kadang orang yang tak disangka tu yang mastermind dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!!!
      so far skrg ni x nampak lagi org yg x disangka tu...
      hahahah rasa semua pun ada motif untuk membunuh :D

      Delete
  2. Wow.. cerita thriller.. Suka tengok lakonan perempuan yang rambut pendek tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama!! kita pun suka.. watak dia sentiasa la antogonis kan

      Delete
  3. Ooo.. Minat drama Korea ke.. Saya ni jenis tak tengok tv. Tak tau sangat apa drama yang sedang bermain di tv. 😅

    ReplyDelete
  4. Cerita yang ada unsur suspen ni yang best..kalau ada unsuk seram PC takut nak tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... sama laaa tp kdg citer antu ada je yg x seram, cth : drama korea "sell the hanunted house"

      Delete
  5. alaaa cam best tapi nanti klo da layan melekat pula depan tv haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... kita tgk kat VIU or netflix je... b4 tido layan la kejap :D

      Delete
  6. genre thriller & misteri tu yg best..bikin penasaran..hehe..

    ReplyDelete
  7. jika ada masa nak tgok la drama ni. nanti masa lockdown pasti free sikit...

    ReplyDelete
  8. Tang misteri thriller tu memancing perhatian saya. Boleh masuk senarai tontonan ni. Tapi bagi espisod banyak dulu baru tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgu bln depan la br tgk hehee...

      Delete
    2. Hahaha bernas jugak tu. Kalau tidak saya yang create cerita thriller sendiri sebab suspense tunggu episod seterusnya 😆

      Delete
  9. Bo Young! Lama tak tengok dia berlakonnnnn. Eh macam pernah tengok lah perempuan tepi bo young tu tapi pernah berlakon cerita apa eh? Nak kena masuk waiting list sebab terlampau banyak drama yang tengah tengok sekarang ni hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sweet aje dia... slalu watak2 baik je.. jarang tgk dia berlakon watak jahat..
      yg sebelh tu mmg femes ngan watak2 jahat hahaha...

      Delete
    2. Haah betul tu, watakkk lembut je selalu bawakkk. Tak pernah lagi tengok watak antagonis hahaha. Ohhhhhhh tapi sesuai dah muka dia dengan watak jahat tuu hahahaha.

      Delete
    3. tp kali ni dia akan jadi jahat sket x silap...

      Delete
  10. ada ternampak kat Netflix..x tgok lagi..bleh la cuba tgok nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha kita pun mmg tgk kat netflix je..
      nak tgk kat tv memang x sempat la jawab nya

      Delete
  11. Selalu malas tengok sebab takut ketagih tengok berterusan. Oh baru 4 episod. Tengok keadaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun slalu layan time nak tido je.. Sbb ssh nak tido kan.. So bila layan movie ni otomatik mata cpt mengantuk hehehe

      Delete
  12. nak tengok..tp tunggu habis running laa... malas nak tunggu

    ReplyDelete
  13. nmpk mcm menarik drama ni. nk tgk nnti, tp tggu byk episod dlu, nnti bleh binge watching hehe

    ReplyDelete
  14. Nampak menarik cite niii. Nadyya asyik xsempat nak hadap drama2 korea ni..hehe

    ReplyDelete
  15. Lamanya tak tgk drama2 mcm ni sejak ada anak. Heheh

    ReplyDelete
  16. Jom lihat article di bawah untuk maklumat lanjut tentang ANNONA
    jus durian belanda
    sarang burung walit
    <

    ReplyDelete
  17. nak kena masuk dalam list ke mcm mana ni heeee :) terimakasih sebab suggest banyak kdrama

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.