BILA UYUM BUAT KUIH RAYA, ADA SESAPE NAK ORDER??! - Ako Tetap Ako

BILA UYUM BUAT KUIH RAYA, ADA SESAPE NAK ORDER??!


Curlasss ko kat sekolah aritu before last day, Uyum belajar buah kuih raya.
Hahaha... Kat rumah pun, mama tak koser nak bancuh adunan kuih.😁
Punya la excited masa amek dia blk sekolah.
Siap tunjuk-tunjuk kat kita lagi kuih dia buat tu.
Harus la harum semerbak je kan bau kuih.


Kebetulan nampak kat FB sekolah dia, cikgu update aktiviti diorang kat sekolah.
Wah, Nina ingat uyum main-main aje cakap buat kuih.
Ha bila tengok gambar ni, baru la percaya wakakakka...


Berebut-rebut nak kacau adunan ye.
Semua pun nampak teruja sangat.


OK bila tengok rupa kuih nya, ermm kita caya la memang 'air tangan' uyum la kan hahah...


Kemain muka bangga dapat bakar kuih...
Biskut conflakes tak silap.
Rupanya ada 3 jenis kuih yang dibuat oleh mereka mengikut kelas.


Ha cikgu cakap apa tu Uyum?!
Nina rasa cikgu pesan, balik nanti jangan lupa bagi MAMA n NINA rasa kuih air tangan uyum 😆


Aktiviti membuat biskut raya oleh anak-anak APCBBS. Terdapat 3 jenis biskut raya iaitu biskut oat, cornflakes Dan choc chip.

Semua dah start cuti raya!
So Selamat Hari Raya anak-anak.
Lepas PKP kita jumpa lagi....

Nota Jemari: OK, ako dah 'raya' awal... huhuwaaa sadisnyaaa🙈

30 comments:

  1. hari tu alan pun ada buat cookies di pasti... sebelum puasa lg... balik rumah sibuk suh ibu rasa cookies yg dia buat.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan teruja sungguh derang kan..
      nak nyempat smp umah , nak soh kita rasa kuih dia buat hahaha

      Delete
  2. ni la muka chef uyum yg kat IG hari tu..hahahah! best jugak aktiviti diorang ni ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha.... chef la sangat....
      tp k ret rasa dia more to nak jadi artis la...
      asyik berangan baca dialog je la wakkakaka

      Delete
    2. oh boleh jugak ikut jejak abin jadi pelakon..hahahahahha

      Delete
  3. Bestnya aktiviti kecik kecik dah ajar buat kuih, time kita dulu tak adoooo hahahaha.
    Fokus betul uyyum tengokk cikgu mengajar cane nakk kacau adunan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tu yg dia excited nk g seklah...
      salah satu nya sbb ada xtvt2 mcm ni la aahah

      Delete
    2. Kalau saya jadi Uyyum pun excited nak gi sekolah hahaha. Ada aktiviti macam ni, bagus la didedahkan dari awal. At least Uyyum dapat belajar :D

      Delete
  4. wahhhh seronoknya buat kuih raya

    ReplyDelete
  5. ASsalamualaikum. Wah, uyum penuh confident tu... seronok laa dia dpt buat kuih dengan kawan2. lepas ni boleh ajak maknya pulak ye uyum. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam....
      hahaha nak ajak omak eh..ermm rs thn ni x kot buat kuih raya.. byk sgt org dah bg tu :p
      konpom omak eh mls nk buka oven haha

      Delete
  6. Selamat Hari rayalah utk Nina ya, bolehlah makan kuih raya Uyum tu, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha alhamdulilah, abis da saya makan kak :p

      Delete
  7. Kecil-kecil sudah belajar buat kuih. 3 jenis kuih. Seronok Uyum buat dengan tangan sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah.... dia mmg suka sangat xtvt2 mcm ni..

      Delete
  8. Comelnya Chef Uyyum!
    Aunty nak cubit pipi gebuusss Uyyum boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... bila la dia nak kurus balik ni haha

      Delete
  9. Whoaaaa . dah raya awal!! Nampak sedap kuih comel buatansi Uyum comel

    ReplyDelete
  10. Ajar bbebudak buat kuih raya mesti happening ni.

    ReplyDelete
  11. Wahh hebat uyum buat kuih raya. Seronok juga ada aktiviti buat kuih raya kat sekolah. Nampak muka seronok Uyum tu buat kuih raya :)

    ReplyDelete
  12. Wah, cheff uyum. Mesti sedapp ni 😁

    ReplyDelete
  13. bestnya activities mcm ni.... !

    ReplyDelete
  14. Gaya Uyum dah ada gaya tauke besar dah. Seronoknya buat aktiviti macam ni :)

    ReplyDelete
  15. sronok tu bila ada aktiviti buat biskut raya

    ReplyDelete
  16. Bagus ada pendekatan begini di tadika.. Dapat memberikan pendedahan kepada anak-anak sedari kecil lagi tentang apa yang mereka minat.

    ReplyDelete
  17. seronok aktiviti kanak2 mcm ni..

    ReplyDelete
  18. Tak sempat dah ni. Order raya haji nanti boleh x? Hehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.