REZEKI: CONTEST #LUCKYBLOG by ALIEN OREN (AO) & 20 JUTA PAGEVIEW AMIE'S LITTLE KITCHEN - Ako Tetap Ako

REZEKI: CONTEST #LUCKYBLOG by ALIEN OREN (AO) & 20 JUTA PAGEVIEW AMIE'S LITTLE KITCHEN

Kalau dah rezeki, memang tak salah alamat.

15 April - 15 May yang lepas AlienOren ada buat Contest #LuckyBlog by Alien Oren , lebih kurang sebulan gitu masa yang diberi. Memang masa memula join contest ni, ako macam kurang faham konsep collect mata yang dimaksudkan. Tapi setelah diperhatikan, bagi minggu berikutnya, baru ako faham sikit-sikit cara nak collect point untuk menjadi pemenang kat contest tu.

Tapi biasa la, kena ada usaha yang lebih sikit la untuk menang contest anjuran AO tu.
Kena rajin alert bila tiba masa untuk kutip point-point nya.

Memandangkan ako ni bila 'teringat' baru nak hegeh collect point kan, maka nya di saat-saat minggu terakhir tu, alhamdulilah berjaya juga la dapat tempat ke-6. Jadi laaa, memang tak terkejar nak dapatkan tempat 3 teratas. Hahahaha....


Kalau rezeki memang dah tertulis kan.....
Hari yang AO announce pemenang kat blog dia, pada 17 Mei tu, tepat jam 10:30 malam ako terus wasapp dia details. Hahahah kebetulan memang nak tido dah tapi macam biasa sebelum tido ako jenguk2 dulu blog dan email.



Terus DONE berurusan dengan AO.
Yeay dapat gak duit raya RM10.

And now, seperti yang dijanjikan, AO tengah buat review setiap blog yang join contest dia satu persatu. Gila rajin betul dia nak review satu-satu kan?!

Terima kasih Alien Oren. Lenkali buat lagi.
Insyallah ada rezeki pasti kami join lagi. hehehe...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

OK jom citer pasal contest terkini.
JOM TANGKAP PAGEVIEWS KE 20,000,000 (20 JUTA) AMIE'S LITTLE KITCHEN UNTUK DAPATKAN DUIT RAYA!

First of all, ako macam confius sket nak panggil 'akak' ke idok kat Amie ni.
Tapi memandangkan ako mcm ada terbaca SA ada bahasakan diri 'kak amie' bila berbicara, dan kebtulan SA dan ako sebaya, maka ako pun assume, ako suppose kena panggil 'Kak' Amie juga la kan?!😂

25 Mei 2021, kak amie up entry pasal 'tangkap PV 20 juta kat blog dia.
Bila tengok nombor pV ketika tu dah mencecah hampir 19 +++ juta, so pada firasat ako, sekejap je tu akan cecah 20 juta, silap-silap tak sampai sehari dah boleh tangkap nombor nya tu.

OK la semalam 26 Mei, jam lebih kurang 5:51 petang, ako jenguk balik kat blog dia, dah terlebih PV20 juta tu. Padahal memang start ako masuk sebelum tu ada lagi 300 menuju ke 20 juta, ako dah budget akan sempat 'tangkap' bila tiba masa nya.


Tapi rezeki nak capture yang betul-betul 20 juta bukan milik ako.
Walau macam mana pun, gigih juga la pi 'tangkap' nombor yg tertera dan terus email ke kak amie.

Alhamdulilah, arini terbaca kat blog dia pengumuman pemenang 20 Juta PV.
Eh eh ada nama kita la tersenarai kat situ!!
Omomomo..... memang tak sangka Kak Amie up kan nilai hadiah untuk PV dia.
Dan tak semena-mena rezeki ku ada terselit di situ juga.
Yeehaaaaa!!!!!


Tengkiu Kak Amie...
Alhamdulilah, semoga murah rezeki akak sekeluarga.

OK lepas ni kita tunggu result GA by Abam Kie, Bolakotak & juga SitiMenaip pula kan.

Nota Jemari: Tahniah kepada semua juga:)

35 comments:

  1. wahh. tahniah kak ret. syu xsmpt tgk blog masa tu. haha

    ReplyDelete
  2. Tahniah Ako..SA semalam sampai terlelap petang menunggu nak snap pageview kak amie...sudahnya kelaut...hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe... tu la semlm pun kebtulan mmg tgh online...
      rezeki dpt snap walau x tepat :D

      Delete
  3. Alhamdulillah..rezeki tak pernah salah alamat. Tahniah KakRet. Susah nak menangkap nombornya tu. Blog sendiri pun asyik terlepas nak tangkap. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaannn!! ni pun nasib la ada rezeki capture nombor yg terhampir hehehe

      Delete
  4. Alhamdulillah..tahniah!! rezeki Syawal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kanrezeki duit raya hahaha..
      dah lama x dapat duit raya ni.. :p

      Delete
  5. Terima kasih dan tahniah berusaha tangkap pv. Syukurlah masih ada sejumlah angka sebelum capai 20juta tu, jadi dapatlah buat contest walaupun dalam masa yang sangat singkat. Panggil jew Kak Amie, sebab memang usia lebih tua hehehee. Anak sulung pun dah nak masuk umur 26 tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa alhamdulilah ada rezeki di situ...
      tq banyak2 kak ..
      semoga sentiasa murah rezeki :)

      Delete
  6. Alhamduillah kak. Rezeki tu.. 😊😊😊

    ReplyDelete
  7. tahniah..syok tu dpt duit raya

    ReplyDelete
  8. Tahniahhhh rezeki xsalah alamat heheh

    ReplyDelete
  9. Tahniah. Ada juga menang peraduan. Memang laju naik nombor. Belajar dari pengalaman tidak boleh anggap 1/2 jam lagi tengok balik nombor.


    P.S: Haha ada cuba hendak tangkap nombor 1,111,111 pada blog Ako pun tidak dapat. Sahaja cuba tangkap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha cuba la tapi klu berjaya 1,961,978 .. kita bagi something ahhha

      bapak lama nak tgu tu kan aahhaah

      Delete
  10. Rezeki kann kak ret hahaha, amazed betul yang tangkap betul betul 20 juta tu! Cayaaaaaaalah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. tu nama nya mmg rezeki mereka tu hehehe

      Delete
  11. Alhamdulillah kak ret :) rezeki berganda tu!

    ReplyDelete
  12. Tahniah, Kak Ret. Murah rezeki Syawal ni. Moga ada rezeki dalam GA lain pula 😊

    ReplyDelete
  13. Tahniah kak Ret. Saya hujung-hujung tu dah jarang berblog maka tercicir lah point bertiang-tiang bak kata budak-budak rempit.

    ReplyDelete
  14. Tahniah kak!!! Bestnya dapat rezeki berganda! Moga ada tuah di GA lain juga!

    ReplyDelete
  15. Rezeki... tahniah kak ret... bestnya

    ReplyDelete
  16. Ada posting terima kasih rupanya. AO baru baca. dah sudah review blog kak ret.
    Boleh jenguk dan baca sini ya :D

    https://www.alienoren.com/2021/06/review-luckyblog-6-ako-tetap-ako.html

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.