Wordless Wednesday : Mi Kari - Ako Tetap Ako

Wordless Wednesday : Mi Kari

 

Tetiba terasa nak makan..
So kita suggest kat MAMA uyum yang arini jom lunxh mi kari. 
Tapi sebab ada masalah sket kat rumah ni, pukul 4 petang baru dapat makan 'lunch'..

Alhamdulilah.. Nasib masih diberi peluang makan mi kari.

Nota Jemari: Masak sendiri baru puas

30 comments:

  1. Ya Allah … pintu Doraemon mana? Pintu Doraemon mana? 🤣😂

    ReplyDelete
  2. alaa sedapnya sila grab ke cyberjaya

    ReplyDelete
  3. Sedappppppnyaaaaa! Ada kerang lagi best hehehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah makan tengahari merangkap makan petang. Hehe.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kak..
    Makan bertambah tambah la. buat sendiri boleh makan banyak kali..

    ReplyDelete
  6. sedapnya nmpk. dah lama x mkn mi kari.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulilah rezeki terajin semalam dan teringin nak makan mi kari, nasib la menjadi karinya hahaha...:D

    ReplyDelete
  8. Alaaa..terus rindu mee kari Mak SA....sedapnyaa....kalau ada kerang pun sedap kan....eh..nak request kat mak laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, kita x makan kerang...
      tu yg mmg x letak semlm..
      ehem... nnt update la klu dapat mi kari nya ye :p

      Delete
  9. sedapnyaaa... dh lama nk buat mee kari tp x terbuat lg... kari selalu je buat cumanya mee kuning tu xde beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe... kan..!! sama la kat rumah ni kari mmg slalu gak buat sbb Uyum ni hantu kari...
      tapi semlm bila dapat buat MI KARI, mak aii bertambah la uyum makan hehhee

      Delete
  10. Wahh so sedap mi kari. Syok ni suggest je terus dapat. hihi..tu sambal tumis ke KakRet. Rare ni makan mi kari sambal tumis macam makan lontong ada sambal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha sambal tumis hahaha jadi laa buat perasa pedas2 lagi kat kuah karinya hahaha

      Delete
  11. sedapnya..lengkap!! siap ada sambal..terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru puas hahaha...
      tp xde kerang la ye sbb kita x makan kerang hehe

      Delete
  12. Dapat kuah lebih, sayur lebih..Ya Allah nikmatnya mee kari. Hirup kuahnya tu.

    ReplyDelete
  13. btul tu..masak sndiri puas mkn..suka mee kari ada kerang + daging

    ReplyDelete
  14. sedapnyaaa....saya suka mi kari. tapi jarang jarang la buat mi kari

    ReplyDelete
  15. Betul tu! Bila masak sendiri, boleh tambah berkali-kali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaann...
      Pastu bole tmbh kuah lebih jgk haha

      Delete
  16. sedap mee kari :)
    shida kalau buat mee kari pun meriah dgn awas2 dia..
    entah betul ke awas2 nama dia? ^_^

    ReplyDelete
  17. Wah.. Meriah mi kari. Betul buat sendiri baru puas tapi kena rajin la. Hehe

    ReplyDelete
  18. Sedapnyaaa!! Ayat last tu betul! Memang masak sendiri lagi puas kan!!

    ReplyDelete
  19. Sedapnya . Betul tu bila masak sendiri baru puas makan sampai kenyang

    ReplyDelete
  20. sedap mee kari.. bila buat sendiri puas makan..

    ReplyDelete
  21. Nampak menyelerakan hee :) boleh masuk dalam list ni hehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.