JJCM: MAT ROCK NASI AYAM GORENG KUNYIT (SENTUL) - Ako Tetap Ako

JJCM: MAT ROCK NASI AYAM GORENG KUNYIT (SENTUL)


Dah lama nak mencuba..
Baru tadi berkesempatan menyinggah.
Rindu plak nak makan NASI AYAM KUNYIT tepi EPF.

Yang ini dekat je ngan rumah.
Hari-hari nampak ramai gila orang dok beratur nak makan nasi ayam kunyit ni.
Maka nya tadi kita pun menyinggah la kejap.


MAT ROCK AYAM GORENG KUNYIT (SENTUL) nama diberi.
Food truck je ni, lokasi betul-betul berhadapan MAXIM LIGHT SENTUL.



Nasib la masa ako sampai tadi tak ramai sangat yang menunggu.
Lama betul tak makan nasi ayam kunyit ni.
Apa yang menarik nasi ni adalah dia punya sambal belacan!!
Memang berapi sungguh.
Tapi itu yang kat tepi EPF la ye.
So, meh kita cuba yang ini plak.
Sama ke idok sambal nya?!


Ada macam-macam menu.
Ayam, daging, sotong!
Nak tambah telo mata pun boleh (pebret uyum tu haaha)


OK jom try ayam & daging goreng kunyit.
Ermmm bagi ako, portion ayam n daging tu tak sebanyak macam kat EPF la.
Dari segi rasa pun ako lebih prefer EPF lagi.
Cuma, sambal belacan yg ini masih power juga.
Pedas yang amat.... 

Overall bagi ako, ok la not bad!
Masih boleh bawa berbincang foodnya hhaaha.


Pastu uyum cakap dia nak ayam uncle bob!
So Nina soh uyum order sendiri.
Uyum siap order, 2 sosej & 1 ayam goreng..
Bapak banyak dia order hahaha...


Ako akhiri cerita lunch dengan sebotol Nescafe Iced Cappuchino!
Nasib boleh buka penutup nya...
Fuh lega...

Sekian cerita arini...

Nota Jemari: Minggu ni agak bz ngan Annual Report, so maybe kurang sikit blogwalking nya ye. Harap maklum.

23 comments:

  1. Nampak macam mewah jugak portion nasi ayam goreng kunyit tu. Menyempat lagi si uyum beli sosej 2 batang dengan ayam goreng hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah bole la hhehehe..

      Memyempat aje si uyum tu kan

      Delete
  2. Itulah kalau pernah makan nasi ayam kunyit tempat lain mesti kita akan buat perbandingan. Takpe nanti Ako pergi balik di EPF itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe btul la kan..
      sebab dah terbiasa kan yg EPF punnya hehehe..
      but yg ni pun still ok je

      Delete
  3. nasi ayam goreng kunyit ni sambal dia mesti pedaa..tu yg tak tahan..

    ReplyDelete
  4. Menu ringkas tapi sedap. Seronok bila p mkn ajak uyum. Suruh uyum orderkan. Memang terbaik.

    ReplyDelete
  5. wowwww teringat nasi ayam kunyittt kat sini.. sedapnyaaaaa :)

    ReplyDelete
  6. tu diaaa.. sekali Nina bagi green light utk Uyum order sendiri... hamek kauuu.. hihi

    ReplyDelete
  7. Lauk favourite ni ayam goreng kunyit. Tambah kacang panjang lagi sedap. menu 2 in 1 senang :)

    ReplyDelete
  8. Ayam kunyit mat rock ni memang sedap. Lama tak makan sejak dok pantang ayam

    ReplyDelete
  9. KAT MANA2 dh ada nasi ayam goreng kunyit mat rock dlm foodtruck nih., ;p

    ReplyDelete
  10. Sedap betul memalam nengok... fuh, nasib leh bukak penututp tuuu. muahahaha

    ReplyDelete
  11. sedap pula tengok nasi ayam kunyit, harga pun berbaloi :)

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap la ayam goreng kunyit tu. Nescafe Ice tu pun mcm menarik.. Tak pernah cuba lagi nescafe ice tu..

    ReplyDelete
  13. ni antara menu kegemaran masa kerja restoran dulu..sekarang entah dah lama dah rasanya tak makan..jemu agaknya..

    ReplyDelete
  14. ayam & daging goreng kunyit is one of my favorite !!!

    ReplyDelete
  15. SA selalu order ngan kawan- kawan opis...sedap...

    ReplyDelete
  16. Kl ni jual lah apa pun mesti laku keras.. hahaha. Itu yg hubby ckp bila pernah jd warga kl 2 tahun 😆 gemok tu jgn ckp

    ReplyDelete
  17. Tepi EPF tu memang kevavom! Tak de yg lain boleh challenge

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannnn!!!! rindu nyaaaa nak makan nasi ayam kunyit situ ahahha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.