KOMEN oo KOMEN - Ako Tetap Ako

KOMEN oo KOMEN

 



Nak tanya sikit kat korang..,.
Lately ni kalau bagi komen kat blog orang, sebelum komen tu publish, memamg akan kluar macam ni ke? Annoying betul la sebab dalam 2 3 hari ni dapat mesej camni plak...

Kadang-kadang tu, dah tekan publish, komen tak kluar plak.
Dah tak pasal-pasal kena taip berkali-kali.
Tu yang kalau korang nampak komen dari ako smp 2 3 kali tu, paham-paham je la ek😂

Ada sesape tau camne nak hilang kan mesej "robot" ni tak?
Hahha annoying sangat la bila nak post komen.

Nota Jemari: Ke ako ada ter setting something ni?

42 comments:

  1. Betul kak ret, annoyingnya bila dah komen dan nak tekan publish, dia suruh prove i am not robot. Adoiii, sebelum ni tekan publish then setel, tunggu owner approve dulu ke atau akan terus keluar komen kita. Tapi dalam 3/4 hari ni duk keluar benda tu. Tapi rasanya setting pun salah satu sebab kot. Saya rasalah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaannnn!!!
      mula2 tu 2 3 blog je yg jadi camni...
      lama2 mostly semua blog yg kak ret nk komen, kuar mesej robot ni.. aissh..

      Delete
  2. haaa.. tu satu, kadang dah taip2 komen, tengah menaip lagi ni tetiba blog refresh, geram betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak!!!
      mula saya igt saya tersalah tekan pape ke...

      Delete
  3. mmg annoying..kdg2 gambar tu blur..main tick je..

    rasanya owner blog yg kena setting komen kt blog dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha kan kan... sama la kdg x nmpk gmbr apa pun..
      klu owner kena setting pape, ada sesape tau x nak set kat mana ye?

      Delete
    2. Kalau nak setting pun pegi Bahagian setting. Then, Bahagian comment... Off Kan reader comment captcha tu. 🙂

      Delete
    3. off reader comment ni.. ok jap nak try jgk ni

      Delete
    4. ok fieza, ni kat setting k ret mmg dah off..
      nak tanya, korang klu komen kat sini, kluar jgk x mesej robot tu?

      Delete
    5. so agak nya betul la tu , kena off kan kat bahagian comment... "Off reader comment captcha"!!
      fiza dah try check komen fiza x?

      Delete
    6. Fiza dah lama off Kan Kak. Ada captha jugak ke? 🤭

      Delete
    7. Ada jgk.. So bkn sbb tu ke eh?

      Delete
    8. Ramai ke blog yang akak komen keluar captha tu?

      Delete
    9. Sebab setakat ni apa yang Fiza tau. Owner blog kena setting yang off comment reader captcha tu. Then, delete cookies browser.

      Delete
    10. Rata2 semua yg k ret komen ada kluar mesej tu..

      Delete
    11. So far Fiza komen blog kawan² takde pulak keluar captha tu Kak. Maybe kena guna Cara kedua. Delete cookies browser. Kasi refresh balik browser.

      Delete
    12. ini pun k ret dah buat jgk ni.. hhehe..

      Delete
  4. Satu je Cara penyelesaiannya Kak Ret. Kena buang cookies history browser Kak Ret. Tapi jenuhla nak login balik satu².

    ReplyDelete
  5. tak semua blog ada 'benda' tu kan... rasanya ikut setting blog tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg x pasti tu tapi rata2 semua yg akak komen, kluar mende tu..

      Delete
  6. betul kak retna...blogger takot ada robot menyamar jadi manusi..
    nanti robot akan apply isinar haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkakakakka....
      oooo robot pun nak "bersinar" juga ke :D

      Delete
  7. rasanya ni automatic dari google la.. sbb ada hari dia ada, ada hari dia ok and smooth saja..tapi plg takleh trima yg kita tulis panjang2 then blog refresh hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhhaaha sakit ati kan...
      terus terbantut komen yg panjang2 tadi tu kan :D

      Delete
  8. haaa so far tak jumpa lagi benda alah ni///tapi kalau jumpa memang turn off terus nak komen...huhuhu blog AO ada gak ke kak Ako?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok br try komen.. Ada mesej gak.. Ni ako reply guna hp

      Delete
  9. so far tak jumpa lagi sejak dari jam 8 blogwalking tadi. semua smooth je. Hehe cuba blog sis Ako ni okay je tadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa pelik gak.. Ermm sbb semua blog yg kita komen, semua kuar mesej robot ni haha.. Xpe la abaikan je

      Delete
    2. kalau jumpa macam ni terus jadi malas dan lupakan niat nak mengomen..hehe

      Delete
  10. Ada blogger setting seperti ini kerana tidak mahu mesej spam terlampau banyak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makna nya owner yg set setting mesej ni ke camne?

      Delete
    2. yup ada blogger yang setkan macam itu. :)

      Delete
  11. Rasanya benda ni auto
    semua blog ada

    ReplyDelete
  12. Lately memang si robot ni kerap menjelma. Jenuh nak lepaskan komen.

    ReplyDelete
  13. Tu jadi bila banyak dah history dan chche dalam laptop hahahaha.. aku selalu kena sebab malas nak delete dan log on

    ReplyDelete
  14. Kalau ada, saya kurangkqn kpmen. Selalu beberapa hari lepas itu tiada.

    ReplyDelete
  15. Selalu jadi bila kita komen sehari tu banyak di mana-mana blog pun. Walaupun dah siap siap setting xde captcha tu. Letih juga. kadang dah taip dan publish pun tapi sebenarnya tak de pun komen tu. Entah, kadang layan je.huhu..google dok ingat kita spam komen banyak. itu yang keluar tu. kene clearkan cache dan history. tapi saya tak rajin, malas nak menaip semua mana yg kena login tu.

    ReplyDelete
  16. ooo macam ni sebab da komen banyak sangat pada hari tersebut..blogger takut spam..so dia automatik keluar captcha ni walau blog tu tak pernah set captcha..

    ReplyDelete
  17. Hari ni Eza tak kena lagi soalan 'I am not a Robot' tu.. Hehe. Tengah marathon blogwalking.

    ReplyDelete
  18. Aada gak jumpa sesetengah blog set macam ni..ubah la wey..susah org nak singgah..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.