BANDUNG TRIP 2016 - Last Day 4 (3 Oct) - Ako Tetap Ako

BANDUNG TRIP 2016 - Last Day 4 (3 Oct)

Akhirnya tiba masa untuk pulang. Awal subuh kami dah bersiap.
Masa ni memang dah tak sabar dah nak balik Malaysia.
Hangkut semua bag bawa turun ke lobi.
Tepuk dahi tengok bag-bag yang beranak pinak tu 😅


Dah boleh agak konpom kena beli extra luggage.
So malam sebelum nya memang sesiap ako beli extra luggage secara online.
Dah serik terkena masa kat Korea dulu, konon budget berat x melebihi sekali sampai airport, ha amek ko berganda-ganda kena bayar lebihan luggage tu. Sebab kan tak nak kejadian berulang lagi, maka nya ako awal-awal dah beli tambahan extra luggage. Biar terlebih jangan terkurang, betul tak?!

Supir sampai je terus gelak tengok barang kitorang.
Berdua pun bole jadi beranak pinak luggage nya ye 😆


Alhamdulilah perjalanan ke airport pun lancar je.
Terima kasih KIKI, sebab jadi supir kami sepanjang 5 hari tu.
Kalau ada rezeki bole cuba DIATI TOUR lagi.



Ekceli masa kami sampai airport, kaunter tak buka lagi.
So kita lepak la dulu kat ruang menunggu di bahagian luar.
Sebab tak breakfast lagi kan, nampak plak depan tu ada starbuck, so ako masuk la kejap untuk beli pape yang patut.


Sebelum check in, moh kita balut bag dulu. Al-maklum banyak barang-barang 'berharga' dalam tu kan. Hahaha sebelum kena baling-baling pecah ke apa, kita kasi balut cantek-cantek dulu ye.
Tak silap ako, harga balut IDR 55.000/Kg.
Lokasi wrapping ni terletak di Domestic Area Check-In Terminal Keberangkatan Internasional dan Domestik.


Kami tinggalkan kota Bandung dengan seribu satu kenangan indah.
Kalau ada rezeki insyallah akan kembali lagi.
Untuk SISLIN, terima kasih sudi jadi peneman percutian ako setiap tahun.
Habis je covid, ayoh kita jadikan plan yang tertangguh satu kenyataan, suatu hari nanti.
Insyallah!! 😍😁

Nota Jemari: Haha ada lagi tak eh entry cuti-cuti yang tertangguh 😅

33 comments:

  1. Jauh perjalanan luas pemandangan.

    ReplyDelete
  2. Tudia luggage kak ret dengan sis lin hahaha. Bawak pergi sana berapa luggage je, sekali balik bertambah luggage hahaha, tapi takpe, janji hati banyak senang hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa.. Nampak tak kat situ betapa kami mmg suka bersoping hahaha

      Delete
    2. Takpe kak ret, bukan selalu pun shopping, ye dak hahaha :D

      Delete
  3. Banyaknya hasil shopping kat sana.
    Memang adat travel pergi 1 luggage tapi balik beranak pinak luggage tu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahha kan kan... beranak pinak tu plak x igt2 hahahhaa

      Delete
  4. Bagus ada teman mekanvong yang sehati-sejiwa. Hehe plan pergi mana lepas ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh mengapalah asyik silap taip, teman melancong.

      Delete
    2. Dlm plan nak ke jepun sepatut nyaaa...
      insyallah

      Delete
  5. jgn kata bandung, aida ke langkawi pun beg beranak :) ha ha ha ha...
    so mcm boleh byg la kejadian beg beranak ni boleh jadik realiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha klu langkawi tu konpom dah tau belian apa kat sana kan :D
      yg itu klu x membeli mmg rugi :D

      Delete
  6. Part beg beranak tu yang mahal. Kira beg-beg tu surat beranak Bandung la kan hehehe
    Moga selepas ini apabila keadaan pulih, Kak Ret dan Sislin dapat travel ke merata tempat lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakak surat beranak bandung, yeezzaaa!!!

      Delete
  7. Muka ada senyum seronok bercuti di Bandung. haa kena wrapping helok dulu. Banyak barang shopping dalam tu. Harap harap cepatlah covid berakhir. boleh kesana kesini hilangkan stress yang terpendam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah muka manyak hepi eh.. Sebab dpt beli apa yg dicari 🤣🤣

      Delete
  8. kalau gi Bandung, jgn cakap tak nak shopping aps2...hahaha..

    ReplyDelete
  9. Akhirnya, habis percutian yg best ...hihi.. nextttt..

    ReplyDelete
  10. Beg beranak tu memang wajib la kan. Tu kalau g semata untuk shopping lagi beranak bercucu. Hihi

    ReplyDelete
  11. Baru tahu, luggage kita kena balut ye. Seronok, Ako, dapat tengok negara orang. Kalau ada rezeki lebih, saya pun teringin juga, satu hari nanti, Insya-Allah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balut nak elakkan pecah esp klu bag yg jenis plastik.. Klu bag jenis kain ok je x yah balut2 pun

      Delete
  12. Kalau pi Bandung memang akan beli extra bag la kan...pas tu tambah sesiap luggage...kalau tak..bleh menangis kat bucu katil...heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu SA.. Klu x tmbh luggae sesiap mmg konpom melalak hentak2 kaki kt epot tu haha

      Delete
  13. Tak boleh ingat-ingat bag beranak ekkk.. dari taknak membeli jadi membeli..
    Nanti one day nak bawa anak-anak Laki aku pergi plak..

    ReplyDelete
  14. Kikiki.. part luggage beranak tu memang kelakar.. Biaslaah kalau berjalan-jalan mesti ada yang nak dibeli..

    ReplyDelete
  15. pelik juga kan, pergi luggage sikit, bila balik beranak pinak. hihi

    ReplyDelete
  16. rindu nak ke bandung lg. sedap2 mknn dia.

    ReplyDelete
  17. Teringat tahun 2009 dulu, Tarot juga pernah ke Bandung. Rindu sangat nak travel ni, doa supaya keadaan pulih dan boleh hidup seperti dahulu kala

    Jemput join giveaway Tarot
    https://tarotthefool.blogspot.com/2021/07/merdeka-giveaway-by-tarotthefool.html

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.