DALGONA CLOUD CAKE & DALGONA DRINK BY UYUM

DALGONA CLOUD CAKE & DALGONA DRINK BY UYUM

Yuuhuuuu baru sempat nak buat entry ni ha.
OK staright to the point, actually nak update pasal Uyum hias kek Dalgona semalam tu kan.
Salah satu hiasan kek ni ada cotton candy.
Pepagi dah minta nak makan cotton candy.
So sebelum dia abiskan cotton candy, moh la kita hias kek tu dulu kan.


Semalam dapat memang kosong je kek ni kan.
Hari ni uyum dah tak sabar nak main hias-hias kek tu, walau bahan hiasan nya tu pun simple je tau.


Bahan-bahan hiasan nya adalah coffee dalgona, cotton candy & biskut florentin yang dah dipecah2kan.



Kemain excited dia sampai tak terkata nak hias kek.
Belum lagi suruh buat kek hahaha...


Picit-picit dah macam ghope apa plak kuar nya tu hahhaa *tut*😝
Hahaha abaikan....


OK gaya bakers tu dah ada la sikit 😆


Tabur biskut florentin sikit.


Letak la cotton candy sebanyak mana yang dia suka.
Tapi sebab dia nak makan cotton candy tu asing, so letak kat kek sebagai syarat je la.


Taaaddaaaaa.....
Ha siap dah hiasan kek Dalgona Cloud by Chef Uyum!!😁



Eh pastu x stop kat situ je tau.
Dia nak buat air dalgona plak.
Jom layan kan aje.


Hi kengkawan Nina,
Jemput tengok uyum makan dan minum Dalgona ye 😋

Eh lupa cite, kek tu ada rasa oren2 gitu.
Mula ingat kan macam cheese cake tapi rupanya orange span kek.
Lembut je tau, sedap sebab tak manis!

Nota Jemari: Makin boolat la boodak ni hahaha...

Post a Comment

14 Comments

  1. Hehe Uyum minum air kopi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak rasa sangat kopi nya tu hehehe just nice.. manis pun x berapa nak manis

      Delete
  2. Siannn uyyum, duk picit picit tak keluar keluar isinya hahahaha,
    Banyakkk lebihhh dalgona tu sampai boleh buat airr pulakk tuuu kan kak ret :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha betul bole tahan byk gak laaa.. Ni lps buat air.. Ada lg sket klu nak buat secawan air lg

      Delete
  3. Penuh perasaan Uyum memicit dalgona tu.. happylah Uyum boleh ratah cotton candy semua ya

    ReplyDelete
  4. oh chef uyum hias kek pulak kali ni ye..kiranya rasa oren digabung dengan rasa kopi la ek...

    ReplyDelete
  5. Amboii seronok kemain Uyum deko deko kek. Tu nak cepat buat sebab tak sabar nak makan tu. hihi..Okaylah Uyum ada bakat. Siap request air dalgona lagi tu..

    ReplyDelete
  6. Untonggg Uyum ekkk!! Hahaa.. Makin booolat takpa, makin comelss... Oh. baru tahu rasa oren eh.. egtkan rasa cheese cake biashe tu... Nice. niceee.. Haha

    ReplyDelete
  7. Amboiii,kek tuu ponn nampak sedapppp. Yang penting uyum ada usaha tu kan 😉

    ReplyDelete
  8. uyum yg paling excited dpt hias kek tu ya. hehe

    ReplyDelete
  9. Gaya chef tersohor dah ada dah tu. Tinggal kena asah bakat lah lepas ni :)

    ReplyDelete
  10. Alahai.. kemain comel dia menghias kek..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com