MIANG PLA PAO VERSI ANAKOMAK - Ako Tetap Ako

MIANG PLA PAO VERSI ANAKOMAK

 

Hahaha hari tu teringin plak nak makan ikan ni.
So kita pun buat la ala-ala Miang Pla Pao iaitu masakan thai.
Simple je menu yang satu ni.
Senang pun senang juga nak buat...

Untuk korang yang nak cuba, bole je google menu masakan thai yang simple ni.


Cara ako masak versus cara ako makan.
Hahaha cuma sos nya ako just letak sos thai je.

Selamat melantak untuk korang juga!!

Nota Jemari: Pssttt lunch apa tu?

17 comments:

  1. time lunch ini asik lalu lalang resepi makanan sedap2. kita lunch nasi + tomyam campur hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaannn... lunch mmg ramai la share menu2 :D

      Delete
  2. oh peliknya..first time nampak menu gini...tapi kita bole rasa kesedapannya sebab sos thai tu..

    ri ni lunch bihun goreng daging aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo sunah x pernah try eh? menu ni simple je sesuai utk org2 diet hahha.. cuba la google k :p

      Delete
  3. Masa first time buat dan first time makan tu, Ya Allah sedapnya.. Nikmatnya.. Sedap sangat bila bihun, salad lepas tu letak ikan dlm tu..

    cuma kuah je naniey tak tahu betul ke tak buat ikut resepi miang pla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kuah nya mcm kicap2 pedas2 gitu tp sbb k ret mls nk buat yg tu kita letak je la sos thai hahha

      Delete
  4. Resepi mana resepi oiii hahaha..
    Aku nak try gak nanti buat, udang banyak dalam freezer tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha resipi google..
      psst ni ikan maaa bkn udang..
      udang tu food vietnam ye :p

      Delete
  5. Kita makan nasi daging kunyit + sotong kunyit order foodpanda...

    ReplyDelete
  6. Menu sihat nampak. Guna daun salad.
    Saya makan telur kicap. Mak abah puasa jadi masak sendiri.

    ReplyDelete
  7. first time dgr menu ni. tp nmpk sedap.

    ReplyDelete
  8. Pernah makan sekaliii je, tapi memang sedapp! Hehehehe. Harini lunchh makan nasi putih kuah sayur putih dengan ikan goreng talapia! 😋

    ReplyDelete
  9. Ehh..nama menu pun dah unik..mesti unik resipi ni...boleh tr google nanti...

    ReplyDelete
  10. ikan siakap ke tu..mmg sedap ikan ni..tak pernah makan miang pla..makanan sihat ni..

    ReplyDelete
  11. Teringin juga nak buat. Nak juga rasa miang pla pao ni. Tunggu rajinlah baru buat :) Uyum puji tak ni Nina pandai masak :p

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.