HARI KEDUA PUASA SUNAT ZULHIJAH MAKAN HOMEBAKER@CLOVER CINNAMON ROLLS

HARI KEDUA PUASA SUNAT ZULHIJAH MAKAN HOMEBAKER@CLOVER CINNAMON ROLLS

Ye kita puasa lagi, alhamdulilah masih diberi peluang untuk meneruskan puasa.
Betul laaa sahur tadi kita makan nasi berlaukkan ayam masak lomak cili api.
Perghhh memang macam nak menambah je tadi tapi aishhh nasib la nafus tu dapat dikawal.๐Ÿ˜…

Macam biasa budak yang sorang tu kata nya nak puasa tapi jam 12 tengahari dah cari makanan.
Lapar kata nya. Lepas dah isi perut terus cakap eh Uyum sambung puasa lagi tau! hahaha suka hati dia je kan..


Semalam ada terbaca kat blog Farah pasal Homebaker@Clover Cinnamon Rolls. Terus tekak terasa nak makan. Jadi nya pagi-pagi tadi dah siap buat tempahan kat website dia. Ekceli agak jauh juga kedai dia, bila tengok kan delivery charge dah sama harga dengan cinnamon tu mula macam 50-50 gak nak beli. Tapi akhirnya tergoda so kiya pejam je la mata bayar delivery charge tu.


Banyak perisa, yang ako order ni saiz mini 18 ketul.
Perghh memang puas makan!
Recommended sangat!!


Dah alang-alangn delivery mahal kan haha kita tambah la order yang lain juga.
Bagel Spicy Tuna, Bagel scramble egg & Salami Piza.

Sedap weii bagel dia.
Besar , memang puas hati la.
Ako makan ni je berbuka tadi.


Abam abin nak makan roti jala, so MAMA pun ajar la dia buat roti jala.
Tapi memang x tak perfect la kan.
Takpe kita prektis lagi ye ABIN.


Tadaaa ini la menu berbuka kami untuk hari ni.
Sempat lagi tu kita order ayam mcD.


"apa pandang-pandang!! Uyum puasa la!!"

hahahaha.... ๐Ÿ˜†


Yeay alhamdulilah kami dah berjaya puasa sunat zulhijah untuk hari ke2...

Nota Jemari: Agak-agak esok sahur apa ye? ๐Ÿ˜

Post a Comment

17 Comments

  1. Alhamdulillah
    Selamat berpuasa sunat zulhijjah

    ReplyDelete
  2. Selamat berpuasa Ako..sama ngan Dania..tapi Dania start puasa hari ke 2 sebab terlupa hari pertama..SAnak join tapi bendera jepun plak melanda...rugi betul

    ReplyDelete
  3. Sedapppnya tengokkkk cinnamon rolls tuu, sekali hadap je 18 ketul tu kalau makan ramai ramai hahahaha. Apa apa pun, selamat berpuasa kak ret!

    ReplyDelete
  4. rajin Abam Abin..viral sekrg ni roti jala kaler2..

    sedapnya bagels tu..kena try jg ni..hehe..

    ReplyDelete
  5. Meriah juadah berbuka, Kak Ret. Banyak-banyak flavour di atas tu, Kak Ret berkenan yang mana?
    Saya tiba-tiba jadi terliur nak makan bagel tu. Nampak tempting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagel pun sedap farah,,,
      besar berbaloi la dengan harga dia...
      dalam byk flavor ,. eh semua pun kita suka :D

      Delete
  6. Tengok gambar first dah plan nak komen blog kak Farrah. Eh eh sekali memang KakRet tergoda dengan Kak Farrah punya entry tu ye. Nak rasa, pejam mata lah bayar fee delivery dia. Nanti tak order menyesal pulak selagi tak dapat. Hihi
    Eh ye ke Uyum puasa tu? Segar semacama je nampak :p
    Bagus ya abang Abin rajin ke dapur. Alhamdulillah puasa kedua is done :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tergoda plak tgk cinnamon kat blog farah hahaha.. Rupanya femes dh cinnamon ni.. K ret je br tau ni ha.. Mmg pejam mata oii byr delivery charge๐Ÿ˜‚

      Delete
  7. Alhamdulillah.. Selamat menunaikan ibadah puasa sunat.

    ReplyDelete
  8. Wah pandai buat roti jala, adoi tutup mata tak mo tengok cinanmon rolls :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak mencuba2 menjala tu... masih belajar lagi hehe..

      Delete
  9. Comel betul tengok si Uyum tu.. Geram je.. hehehe..
    Bagel dia nampak mengancam.. Selalunya macam tu lah kalau membeli mesti bagi berbaloi dengan caj deliverynya.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Meriahnyaaa menu2 berbuka kak ret hehehe rajin masak bagus lah pandai dh

    ReplyDelete
  11. sedapnya nmpk cinnamon rolls ni. ada byk perisa pulak tu..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com