CERITA RAYA AIDIL ADHA KAMI

CERITA RAYA AIDIL ADHA KAMI

Raya Haji tahun ni memang simple je kan.
Paling-paling pun kita tetap akan pakai baju raya dan makan juadah raya.
Sama je macam kat rumah ako ni, masih makan lemang, masih makan rendang.
Baju pun kita pakai mana yang 'muat' lagi hahaha...


Rezeki nasi arab, jiran bagi.
Alhamduillah. 
Kami memang malas masak kali ni.
Yang kami masak hanya rendang daging je buat pencincah untuk lemang yang dibeli dan ketupat palas frozen stok.


Uyum tanya, "eh na, kita tak solat raya ke?"
Adoii... maaf la ye tak sempat nak solat raya sebab bangun pun dah lambat semalam.
Semua pun sibuk cakap, lapar! lapar!
Maka nya kita terus sarapan aje la ye, uyum 😅


Lunch plak kita order je Nasi Hujan Panas dari kawan MAMA.
Alhamdulilah semua pun licin kekenyangan.


Selamat Hari Raya Aidil Adha buat semua pembaca blog anakomak6.
Salam raya dari Uyum & Nina.


Kita akhiri gambar hari ini dengan swafoto by uyum.😆😆

Nota Jemari: Dia marah ako delete semua gambar2 swafoto dia.. so ini je la yang sempat ako tglkan sebab penuh galeri henpon dengan gambar dia, dah kenapa kan!? hahaha

Post a Comment

31 Comments

  1. Hehe Uyum sakan berswafoto.
    Samalah bangun lewat. Mandi pun lewat.
    Apapun semangat Cik Ako pakai baju cantik dan ambil gambar.

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya Aidiladha buat Ako sekluarga...amboi sakan dia posing ye..penuh gambar dia je la tu...sabar jer la...juadah raya semua sedap-sedap...kalau dekat sebelah rumah dah hulur rendang daging daun puding NS

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah rezeki. Suka tengok ayam masak merah tu.

    ReplyDelete
  4. Salam Aidiladha... memang raya kali ini makan, makan dan makan... :))

    ReplyDelete
  5. Mariahnya raya. Seronok betul Uyum y... auntie ikut selit makan sebelah Uyum boleh tak?

    ReplyDelete
  6. alolahai kiutnya si uyum dok posing gitu. ALhamdulillah masih beraya dengan meriah. kita pun dapat rezeki rendang dari jiran. pastu panaskan enjin kereta sekejap. tu jelah rutin raya semalam.

    ReplyDelete
  7. slmt hari raya
    meriah menunya
    ciknor x berfoto kali ni

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya kak, cute adik uyum hehe

    ReplyDelete
  9. Yang simple2 aje menu nya..
    Hahaha itu pun menu order dan pemberian orang je heheh, jadi la kan :)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah rezeki jiran bagi nasi arab.
    Sakan noh uyyum bergambar, memang uyyum menguasai telefon nina dia lah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa... sampai full dah memori hp k ret, terpaksa delete semua gmbr2 dalam tu :D

      Delete
  11. ada ketupat, lemang & rendang, best, ada suasana raya...macam2 posing Uyum..kena transfer ke laptop ni..bila besar boleh tengok balik..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ada separuh gmbr mmg dah transfer...
      nk kena beli lagi 1 hard dics...
      HD yg lama pun dah penuh :)

      Delete
  12. Meriah juadah raya ada macam-macam menu. kenapa baju Uyum lain dengan abang abang. baju Uyum tak 'muat' lagi ke tu? Hihi..hangin Uyum Nina delete gambar dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa uyym xde baju kaler merah.. Ntah x igt plk.. Dia sndri yg pilih nk pakai baju apa haha

      Delete
  13. Selamat hai raya aidiladha buat puan sekeluarga.. Maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  14. sedap2 menu tu..lpr plak tgk...

    ReplyDelete
  15. Nampak sedap beno nasi hujan panas tu, Kakak pun kata sedap weiii..
    Aku plak terliurrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah, yg penting kenyang smp ke malam la kakak

      Delete
  16. Bukan main lagi aksi Uyum berswafoto.
    Jadi lapar tengok nasi hujan panas tu 😊

    ReplyDelete
  17. Salam Aidiladha untuk Uyum dan kak Ret. Lawanya baju raya.

    ReplyDelete
  18. SEMUA MENU YANG TERHIDANG NAMPAK SEDAP SANGAT KAK RET . AMBOII KE MAIN HAPPY SI KECIK UYUM NI POSING YER

    ReplyDelete
  19. Menggemaskan laaaah pose si Abang :D. Pandai dia bergaya yaaa :D

    Setidaknya akak masih masak untuk hari raya nih. Saya udah betul2 tak ada mood untuk masak. Jadi kamipun delivery ajalah hahahaha . Rinduuuu sangat kalo Ingat hari raya pas masih stayed di Penang dulu :).

    ReplyDelete
  20. kemain lagi posing dia..hahaha

    ReplyDelete
  21. wahh meriahnyaa..Salam Aidiladha kak ret!

    ReplyDelete
  22. Saya x pakai baju raya pun.. tshirt je.. tapi makanan raya haruslah ada... Hehe.. Ada sikit feel rayo tu ha... Salam Aidiladha.. Dah lewat ke ni . muahahaha.. Rezeki dapat dari jiran. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  23. wahh meriah jgk mknn raya kak ret ya.

    ReplyDelete
  24. nasi hujan panas tu nampak sedap dengan ayam masak merah dia...berapa hari ni da terfikir2 nak buat ayam masak merah...ternampak post ni pulak...nyum nyum

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com