MULUT TAKDE INSURAN!! - Ako Tetap Ako

MULUT TAKDE INSURAN!!

 

Insiden malam semalam.
Nak masakkan dia bubur instant ni.
Terjadi la soalan cepu emas dari si Uyum.

"Nina, pandai ke masak?"
"Eh ofcoz la Nina pandai masak!"
"Tapi bukan nina pandai goreng nugget & tolo je ke!"
"Eh tolong sket eh, selain nugget, nina pandai jugak buat bubur untuk Uyum!"
"Ye la tu.... !"

berlalu sambil buat muka tak percaya dia tu.
Haaahahhaha...


Eh budak ni, apa dia ingat ako tak pandai masak ke?
Bukan tak pandai cuma kurang berpengalaman je.
Lagi pun kalau Nina masak kang, takut korang tak lalu nak makan hahhaa...
Sebab Nina suka masak yang pedas-pedas aje.
Kang MAMA korang bising bagi anak dia makan pedas-pedas je hahaha.

So kesimpulan nya, Nina malas nak masak untuk korang makan je..
Bukan tak pandai ye Uyum!!😆

Nota Jemari: cakap nina x pandai masak tapi sup tu abis jgk kan!😝

21 comments:

  1. Hahahaaa..uyum uyum..pandai betul bercakap ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaannn! Kdg geram je tgk dia haha besar kecil besar kecil je

      Delete
  2. he heee
    alamakkk kena beli insuran ni
    cover uyumm

    ReplyDelete
  3. Hahahhahaha.. kita mati2 ingat Ret nak bawang pasal mamat yg hina pakcik tu 😜

    ReplyDelete
  4. Uyum saja je tu nak test supaya kak Ret masak lagi. Haha. Sabor jelah

    ReplyDelete
  5. Bijak betul Uyum ni. Ada je yang keluar dari mulut dia..

    ReplyDelete
  6. Hahaha... kena sedas dgn uyum... kalau anak sy yg bongsu dia akn ckp 'cekeditlah uyum' (cerdik) hahaha

    ReplyDelete
  7. Budak yang petah berbicara.. Hehe

    ReplyDelete
  8. Hahahaa kemiannn ekkk Uyummm..
    Nasib baik tak tan soalan cepu emas lain oiii.. haru nak menjawab hahahaa

    ReplyDelete
  9. Hehe saya pun suka masak pedas-pedas,abah saya tidak tahan makan. Jadi kalau masak untuk tekak sendiri.
    Haha Uyum tidak percaya sebab Nina jarang masak.

    ReplyDelete
  10. Hahaha.. comel sangat Uyum ini..

    ReplyDelete
  11. Pasni mintak masak bubur lagi la ekk! HAHHAHAHA..

    ReplyDelete
  12. Jangan pandang Nina sebelah mata tau Uyum. Sekali Nina masak, tak berhenti Uyum puji nanti.

    ReplyDelete
  13. haha..kelakar uyum ni :P macam tu je dia sound..haha..nasib baik habis jugak kan

    ReplyDelete
  14. hahahha sukahati dia aje ye nak cakap orang tak pandai masak..

    ReplyDelete
  15. haha. lawak je uyum, selamba ye ckp nina xpndai msk.

    ReplyDelete
  16. haha..innocent je tanya..selalu mama dia masak..

    ReplyDelete
  17. Pandai uyum ni menyakat yerr . Makan habis tak bubur tu

    ReplyDelete
  18. Hahahaha...pernah gak SA kena ngan anak buah SA..bila tanya dsedap x mama masak..diorang kata tak best..tapi pinggan licin...geram je..diorang ni lebih suka menyakat je ni...

    ReplyDelete
  19. Hahahahah anak2 memang sukaaa begitu. Bilangnya tak enak, tapi tetep habis licin pas dimakan :D. Trus kadang, dilihat mamanya makan, nak ikut pula dia makan :p

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.