VAKSIK AZ DOS KEDUA, SILA CHECK MYSEJAHTERA!

VAKSIK AZ DOS KEDUA, SILA CHECK MYSEJAHTERA!

 
Ok buat penerima vaksin Astrazeneca (AZ) yang dok menanti tarih kedua untuk cucuk vaksin, dah bole la check mysejahtera korang ye!

By right sepatut nya korang dah bole check appointmnet date untuk dos ke-2 ni.
So ada sesape yang sama date ngan ako??
Moh la kita hai hai bai bai kat WTC nanti ye hahaha..

Ye untuk vaksin AZ ni memang penantian untuk mendapatkan dos kedua agak lama.
Tapi alhamdulilah nasib dipercepatkan dari 12 minggu ke 9 minggu je skrg ni.

OK debo lak nak kena cucuk yg second dos ni. dengar kabo nya lagi kuat kesan dari yang pertama.
So far yang pertama aritu alhamdulilah ako xde kesan pape sangat cuma lebam kat tempat cucuk je dalam 2 hari.

Nota Jemari: Jangan tanya nape takde specific time sebab ako mls nk cite details hahaha

Post a Comment

21 Comments

  1. Terbaik. Naim esok bawak ayah pi cucuk vatsin, Naim tak kena giliran lagi hehe

    ReplyDelete
  2. Wahhh menanti masa dah kak ret untuk completed dua dos vaksin! Kita masih menunggu :')
    Puas check mysejahtera, tapi masih sama, ertabahlah hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe... try off hp dan on balik.. member k ret buat camtu, terus dapat dah date vaksin heehhe

      Delete
  3. Lepas ini lega sudah lengkap 2 dos. Rasa macam lebih 3 minggu daripada dos pertama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk AZ ye mmg lebih 3 minggu...
      klu sinovac dan Pfizer yg cept..

      Delete
  4. Boleh katakan setiap hari Mrs. A check Mysejahtera masih belum ada rezeki lagi.
    Time hantar emak dan mak-mak sedara ada gak tanya tapi takde pulak PPV tu offer huhuhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe sabar ye mrs A...insyallah x lama lagi ada la tu giliran

      Delete
  5. Alhamdulillah. Bila dipercepatkan itu lebih baik. Dah selesai dah lega. Usaha bab vaksin lengkap dan selesai. PC?..masih menanti rezeki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah ada tu nanti... sabar menanti ye PC

      Delete
  6. Alhamdulillah, dah dpt tarikh...bila complete 2 dos, lega rasanya..

    ReplyDelete
  7. Aaa.. takutnya nak vaksinnn.. Kah kah.. tapi Alhamdulillah.. tahniah bagi yang sudah selesai ye...

    ReplyDelete
  8. Semoga semuanya baik2 sahaja lepas Ret inject yg kedua tu nanti

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudaahkan buat Ako ye...risau gak nak cucuk AZ ni sebab vaksin ni antara effect terkuat kan..harap2 xde pape berlaku la nanti...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah cepat dapat tarikh vaksin second dose. Kita masih menunggu lagi. Semoga dipermudahkan segala urusan KakRet nanti. Aaaminn...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah dah dapat tarikhnya :)

    ReplyDelete
  12. aida da settle 2nd dose AZ isnin minggu lepas.
    ok ok je. pening kepala skit skit.
    tu pun sebab sedang period.
    husband ok. takde pape. lenguh tangan kena cucuk tu standard la :)

    ReplyDelete
  13. Sayapun pake AZ kemarin tuh. Tak sabaaar nak suntik kedua, 30 Agustus nanti :D. Hopefully yaaaa pandemic nih cepat over :(. Rindu sangat nak traveling kayak dulu.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com