COVID-19 TEST KIT - Ako Tetap Ako

COVID-19 TEST KIT

 
 
Orang kata bersedia sebelum terlambat.
Orang kata mencegah lebih baik dari merawat.
Memang ada terbaca tentang kewujudan covid-19 test kit ni.
Alang-alang dah terjumpa, mari lah kita membeli.
Semoga, lepas ni kita akan dapat lebih cepat bertindak sekiranya terkena.
Tapi minta di jauhkan la kan.

So far ako belum test lagi.
Kita prepare je sesiap dulu, just in case kan.

Pada korang yang nak dapatkan, boleh contact this number k

Double line kali ni pasti buat kita x senang duduk😔 
sebab Double line ni maksud +covid..
Jom Jaga Diri & keluarga tersayang.. 
bila ada simptom/kontak rapat terus buat test kit dekat rumah dlu
.
Tak Rugi simpan kat Rumah, untuk anak2 dan bagi mak ayah.. benda kalau nak kena sekejap je..
.Newgene saliva covid19 Antigen Detection Kit (test guna air liur)
.Kelulusan KKM  DARI MDA & IMR, Cara pakai pun senang
.Moga dipermudahkan urusan mereka aminn

wasap.my/60196656565/testkitC19


So far ako dapat harga RM40 / set

Bole tengok cara nak buat test kit ni


Rasa sedih sangat lately ni, ramai kengkawan opis dah terkena +ve and ada yang dah pergi meninggalkan kita.
Insyallah kita mencuba dan berusaha, selebihnya DIA yang maha mengetahui.

Nota Jemari: Semoga kita semua dijauhi dengan penyakit COVID-19

33 comments:

  1. Bagusnya mengelak tapi sediakan payung sebelum hujan.

    ReplyDelete
  2. Bagus la wujud benda ni untuk kita check di rumah...eh,,nak standby jugak la..nak- nak kita ni masih perlu bekerja kat opis ikut schedule kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Better standby satu dua kit kat rumah.. Kegunaan dikemudian hari kan

      Delete
  3. Ada jual di farmasi ke? mudah caranya, tak yah cucuk hidung dah.. tapi company x bg test cara ni, kena buat PCR jg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kita test ni dl kt rumah then br buat pcr utk confirm kan lagi..

      Delete
  4. Bagus ni. Ini salah satu usahakan.

    ReplyDelete
  5. ada jugak tgk org promote ni kt status whatsapp.. tp tu lah skrg nk pos ke sini lambat benarnya lahai... kalau poslaju ok jugak.. kalau j&t memang bertelur lah menunggu.. kalau ada kt farmasi ni confirm cpt habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. Kena try cr agen2, sbb slalu ni stok korea, china dl yg msk msia

      Delete
  6. btol tu. standby dkt rumah. skang byk btul case. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Risau betul laaa!! Member2 opis pun ramai yg terkena..

      Delete
  7. Semoga kita semua dijauhi daripada wabak ini

    ReplyDelete
  8. minta simpang sgt..xnak terkena kalau boleh..huhuuu fkirkan org terdekat kiter ni..

    ReplyDelete
  9. Nampak juga ada dijual difarmasi. Harga lebih kurang juga. Bagus juga ada jual untuk kit standby. Dulu dengar orang orang jauh yang dijangkiti. Sekarang rasa makin dekat dengan orang orang yang kita kenal. mintak dijauhkan. Semoga Allah lindungi kita semua. Aaaminnn...

    ReplyDelete
  10. Semoga Ret tak perlu nak gunakan kit test tu nanti ya, stay safe okay

    ReplyDelete
  11. Tu laa ingat nak beli gak ni simpannn, bilamana rasa x sedap badan ke apa ke, bole terus check kannn...

    ReplyDelete
  12. bagus jugak boleh standby kat umah , dan boleh check sendiri kan , tapi semoga kita semua dijauhkan diri dari wabak covid 19

    ReplyDelete
  13. Owh bagus juga kalau ada standby test kit ni kat rumah.

    ReplyDelete
  14. Menarik ni. Boleh beli satu set simpan kat rumah

    ReplyDelete
  15. Wah kak ret dah beli dah, betul tu kak ret, standby siap siap dekat rumah. Apa apa boleh check duluuuu dekat rumah.

    ReplyDelete
  16. bagus juga ada benda ni kat rumah..bila ada closed contact boleh try dulu test diri sendiri sebelum buat pcr..

    ReplyDelete
  17. Memang elok ada simpan stok di rumah. Apa-apa kita sendiri buat test dahulu.

    ReplyDelete
  18. Huhuu covid xboleh buat main.. kawan mama pun tgh tenat skrg semoga kita semua dilindungi

    ReplyDelete
  19. Wah, advance Ako, dah beli. Kawan saya pun ada jual ni online, RM40 juga harganya. Semoga kita semua dilindungi dari covid.

    ReplyDelete
  20. Wow..dah ada.... Kena jujur dengan diri sendiri nih kalau bebetul terkena covid, kuaranin la diri sendiri kannnn

    ReplyDelete
  21. Dah jual dah kan.. Standby je kat rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul, dah ada jual kat farmasi skrg ni...

      Delete
  22. Nak kena beli utk standby dekt rumah ni, mna tau urgently needed!

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.