CIKGU DULU-DULU BILA BERSUARA - Ako Tetap Ako

CIKGU DULU-DULU BILA BERSUARA

 

Cuba kalau cikgu sekarang tulis camtu kat report kad anak-anak korang, konpom cikgu-cikgu dapat SALINAN REPORT POLIS kan... kan kan! hehehe...🙈🙊

😅

sumber : forward mesej

Nota Jemari: Cikgu sekarang kena hormat MURID, daripada murid hormat CIKGU! AWAS hehe🙊
DISCLAIMER: sekadar peringatan untuk diri sendiri juga.. 

25 comments:

  1. hahahahahaaa Allahuakbar. ye la, vocabulary time tu tak banyak mcm jaman now kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee.. tu laaa tp dulu word camtu mcm xde pape je kan.. hahha cuba skrg sebut word tu.. mampos kena tibai!! hehehe

      Delete
  2. Haha..gelak terus baca. Bengap terus dia bagi. kalau kita baca pun boleh buat nangis terus. Zaman sekarang jangan buat main. Silap tulis memang sampailah surat saman nanti. kannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha sama laaa masa k ret dapat mula2 pun tergelak besar... adoii haii bengap terus kan!!
      Sebab kan word 'bengap'tu la ramai anak2 murid nya jadi 'org' sket hehehe

      Delete
  3. Kan...terlampau jauh jurang zaman dulu dan sekarang..kalau x bagi report kad kat parent and cuba sign sendiri pun parent ngan cikgu tahu...SA pernah larikan diri ke rumah atuk sebab takut nak bagi report kad kat abah...hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... kaaannn!! sama la... ako pun pernah soh uwan sign kan aje report kad sbb masa tu kbtulan parents xde g haji.. :D

      Delete
  4. Masa tu, perkataan tu saja yang sesuai barang kali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe la kan... tp masa tu word tu kira mcm biasa je kan... klu skrg, jgn main2 sebut hahha bahaya

      Delete
  5. Hehe terus tulis bengap.
    Haah sekarang kena cakap dan tulis berlapik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. skrg jgn suka2 ckp yg buruk2... nnt buruk padah nya ehhe

      Delete
  6. Nak tergelak dengan perkataan Bengap tu. Tapi tu la kenyataannya. Rasanya zaman sekarang kalau ckp mcm ni mmg kena saman.

    ReplyDelete
  7. Oops.. haha...
    Zaman dulu bukan setakat murid hormat guru, malah mak ayah juga sangat menghormati para guru.

    ReplyDelete
  8. hahahah saya kalau selagi bukan mak ayah yang tujukan ayat bengap tu, insyaAllah boleh terima. namalah belajar kan. tapi kalau mak ayah yang cakap, uuuishhhh pedih sampai ulu hati...nanti mulalah nyanyi lagu, tidak ku pinta lahir ke dunia. hahahahah

    ReplyDelete
  9. Dulu tak ada selindung-selindung. Terus cakap atau tulis je, cuba tengok cerita P Ramli bahasa dia, tapi itulah hakikat yang disampaikan dan diterima hingga akhirnya ramai manusia menjadi manusia.

    ReplyDelete
  10. adehhh...bengap terus dibaginya

    ReplyDelete
  11. adussss
    teringat dulu2 report kad nk kasi ayah sain bkn main takut lg
    Nak2 lg ada kaler merah he hee
    ayat terus terangg ni
    kalau skrg tak tau la kannn camana reaksi ibubapa

    ReplyDelete
  12. Bezakan zaman dulu dgn sekarang . Kena rotan kt tgn pun parents dh dtg jumpa cikgu .

    ReplyDelete
  13. cnfirm boleh gaduh kan..hahahahaha

    ReplyDelete
  14. sentap kalau mak ayah zaman sekarang baca hahaha

    ReplyDelete
  15. kalau saya jd anak murid tu, terus down rasanya..haha..

    ReplyDelete
  16. Selalunya komen2 cenggini lah komen yang membina masa zaman Syu sekolah dedulu. Dedulu bengap nenau dalam bahasa inggeris. Sekarang alhamdulillah. Boleh dah cakap omputeh. Tapi idok ler lancor macam air mengalir tu. Ki3.

    Sekarang ni tak leh dah nak rotan & cakap anak murid bengap.Sebab anak murid sekarang, tampar cikgu pun diorang berani.

    ReplyDelete
  17. Saya kira cuma di Indonesia para orang tua jadi makin berani dengan guru. Guru menghardik anak murid sedikit ja, langsung report polisi. Ntah hapa-hapa -_-.

    Zaman saya dulupun, kena jewer telinga , atau disuruh berdiri hormat bendera di tengah lapangan upacara, mana dah berani murid ngadu ke orang tua. Soalnya sekali parents tau kita dihukum, bisa makin berat hukuman di rumah ahahahhaha . Jangan sampai lah anak2 saya jadi orang tak menghormati guru mereka.

    ReplyDelete
  18. Aduhh, straight to the point cikgu tu cakap bengap ye hahahaha.
    Suka tengok ejaan orang dulu dulu, banyak jugak ejaan dah berubah kannnn

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.