DEMAM DURIAN MASIH MELANDA - Ako Tetap Ako

DEMAM DURIAN MASIH MELANDA



Deman durian tak abis lagi tau!
Dapat mesej orang jual durian murah, maka nya kita pun wassap2 la ngan dia.
Teringin nak cuba durian tekka ni.
Kata nya lemak-lemak berkrim pasti disukai ramai hahaha...

Yeezzaaa memang tak mengecewakan!!!
Sedap weii!!
Memang kena ngan tekak.
Lemak-lemak manis gitu.

OK next time bole order lagi tekka ni.



Pastu nampak ada musang king juga.
Eh jom la order juga.
Tapi sebab dah lama x makan Musang King... erkk rasa dia memang ada pahit-pahit eh?!
Tapi kulit tebal gila, biji ciput je.. Tang ni memang puas hati la kan😍



Try juga beli D24.
ermmm ok yang ni macam x berkenan plak tekak ako hahaha...
Biji dia besar, isi dia mcm x tebal x nipis.
Rasa plak, x manis, x pahit.
Erkk camne eh nak cakap, macam x rasa pape wkakakaka...

Overall ako puas hati la.
Memang kemaruk durian betul ornag-orang dalam rumah ni.

Uyum cakap, "eh bukan selalu orang makan durian setahun sekali je ke? Kita ni makan berkali-kali dah ni!" hahaha sabar je laa, nama pun rezeki la tu Uyum oiii😜

Nota Jemari: Terlepas pandang nak beli pulasan semalam, dok ingat durian je haha

32 comments:

  1. Alaaaa...Ako ni...kan dah SA teringin lak ha...kat Seremban macam dah habis musim..xde ah nampak kat tepi2 jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahhaa... tekak ni mmg gian je nk makan durian tp tkut gak terlebih makan, takut demam hehehe

      Delete
  2. Uiii banyak sebekas tu ekkk.. puashati.. haritu ada gak nampak rezki durian ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lin, sebekas tu 1kg... mmg puas hati.. klu naz nak bgtau k

      Delete
  3. Amboi sakan betul makan. Macam-macam jenis cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha alang2 mengidam, kita cuba la beberapa jenis kan hehehe

      Delete
  4. Wahhhh.. puas durian cantik2 sangat ni, Ret. Tak penat ngokah kulit terus leh santap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha betul tu kak, kitrg malas nak ngokah kulit ... mmg nak ngap je terus :D

      Delete
  5. nak try jg lah durian tekka tu..terliuq dah ni..ooo..D24 tak sedap ya..sib baik tak beli haritu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure tekak nohas mcm mana...
      eehehhe for me, kita x suka D24 tu.. n tekka mmg kena ngan tekak ako :D

      Delete
  6. Tengah musim ni, cantiknyaaaa warna kuning musing king tu..hehe..tapi, durian kampung always my fav :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aritu dpt durian kawen pun puas hati sangat... tebal n manis isi nya

      Delete
  7. Terbaiklah!
    Selagi ada, kita pulun hehe
    Bukan setiap tahun durian banyak dan murah camni kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaaannn!!!
      Selagi mampu dan terdaya nak makan ni, kita telan hahaha

      Delete
  8. wah..macam-macam jenis.jangan lupa minum air bebanyak

    ReplyDelete
  9. Uishhh banyak betul koleksi durian KakRet. Betul betul demam durian ni. Tak tahan tu rasa lemak berkrim disukai ramai. Hihi..warna isi durian musang king tu kemain kuning lagi kan. Menyerlah dari yang lain. Nama pun King. Hihi..Uyum punya ayat macam raya setahun sekali pulak. Haha..pandai bergurau Uyum ni.

    ReplyDelete
  10. sedapnya durian. x dpt merasa lg tahun ni..

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah cantik gebu geban isi doyannya..

    ReplyDelete
  12. terbaiklah duriannya..nasiblah saya tak minat sangat kalau tidak kempunan tak dapat makan durian..haha

    https://bit.ly/3x7UQpm

    ReplyDelete
  13. Tengok orang post teringin nak makan durina. Tapi belakang rumah smpai tak termakan ya durian haha

    ReplyDelete
  14. banyaknya durian kat ret , buat kenduri durian ke tu ,hehe

    ReplyDelete
  15. Timm pulak tak suka isi durian tebal sbb nnti cepat muak, hihi. Tapi warna dia mengancam betul..

    ReplyDelete
  16. Mengancam betul semua jenis durian tu. Sedapnya..

    ReplyDelete
  17. wahh sedap betull makan durian ya 😍

    ReplyDelete
  18. PC pun macam belum bole move on dengan durian ni walau dah muncul buah-buahan yang lain..hehehehe.

    ReplyDelete
  19. Tak pernah makan musang king...macam tak teringin nak try..tapi jenis makan je pape durian...banyak kali beli doyan kampung tu haaa, agak sedap kat tekak. Lehlah try doyan ni pulak..huhu..

    ReplyDelete
  20. Demam durian sekarang ni kakret. Kat Sarawak pun dah Murah jugaklah harganya. Semalam pulun makan durian. Huhu...

    ReplyDelete
  21. Waa.. Masih bermusim lagi.. Puas makan durian musim ni..

    ReplyDelete
  22. aduyai. menariknya durian musang king tu.hehe

    ReplyDelete
  23. Ya Allah, kliataaan enaaaaak sangat daging durian tuh kak Ret :D. Tebaaaal yaa , warna lagi menggugah selera. Saya sekeluarga pun tergila2 Ama durian. Lagi musim juga di sini. Bisa beberapa kali beli tiap Minggu :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaann!! enak !
      Ini kalau ikutkan hati mau di beli nya setiap minggu hahahaa...
      Tapi harus sedar diri, takut berlebihan makan manis2, gula nya naik nanti :D

      Delete
  24. Kalau kat terengganu ni, bersepah lagi orang jual durian tepi jalan. Bila ek musim dia habis kak ret hehehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.