SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

 

Tengah dok makan tadi tup-tup ada panggilan masuk.
Malas nak angkat sebab kluar kat skrin 'insuran scam'.
Hhahaha... pastu tergerak nak jenguk kat luar, laaa ada orang hantar barang rupa nya.
Terus ako suruh aqeem gi amek barang tersebut.

Terima kasih SISLIN sebab bagi kuih raya haji kata nya hahaha
Ako memang tak buat persiapan pape pun sangat.
Apatah lagi nak buat kuih raya kan.
Dah dapat 4 jenis kuih ni, so kita ok la kan.
Esok kita makan lemang beli petang tadi sama dengan rendang daging je.

Malam raya ni, ako nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha buat semua yang baca kat sini. Walaupun raya kita kebanyakkan nya hanya duduk kat rumah je, harap ianya tak mematahkan semangat korang untuk pakai baju raya ESOK!!! 😆😆

Nota Jemari: Jap nak check ada ke baju yang masih muat lagi ni?! haha

Post a Comment

21 Comments

  1. Maknanya rider tu insuran scammer ke camne..hihi..mujur juga menjengah. rezeki dapat biskut raya. Semoaga murah juga rezeki sislin berbahagi rezeki even jauh. Sedap biskut raya tu. Raya ONz lah ada biskut raya :)

    Selamat Hari Raya Aidiladha KakRet dan family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi saya pun terfikir benda yang sama. Ke mungkin ada orang yang jenis tak kenal terus save number dia as scammer... :D

      Delete
  2. Selamat Hari Raya Aidil Adha Kak Ret, Mama & 3 hero..

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya aidil adha kak Ret.

    Meriahnya raya!

    ReplyDelete
  4. Hehe takde baju hendak pakai.
    Selamat Hari Raya Aidil Adha Cik Ako.

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya Aidioadha buat Ret sekeluarga. Boleh feel sambut hari raya tu sebab dah ada kuih raya 😘😘

    ReplyDelete
  6. salam aidiladha kakRetna.
    saya gigih pakai baju raya.
    raya sendiri-sendiri ja tahun ni.
    best jugak, busy masak-memasak.

    ReplyDelete
  7. Selamat Menyambut Aidiladha buat Kak Ret, MAMA, Uyum dan abang-abangnya.
    Selamat menikmati juadah dan kuih raya :)

    ReplyDelete
  8. Salam Aidiladha kakRet sekeluarga. Sampaikan salam pada Uyum.

    ReplyDelete
  9. Selamat hari raya aidiladha buat kak ret dan keluarga!
    Saya pakai baju biasa je, malas nak gosok hahahaha.

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya Kak Ret sekeluarga...

    Mungkin no rider tu dulu scammer yang gune lepas tu rider tu beli kot.

    ReplyDelete
  11. Sedap tak biskutnya? Kawan aku rekemen tu, katanya sedap..
    Makaseh juga kat ko Ret, banyak tolong aku untuk anak aku di sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Red velvel dia sedap..so ok la rekomen 👍

      Delete
  12. Wah! Ada kuih raya...meriah!

    ReplyDelete
  13. Selamat hari raya Kak Retna ;). Samalaaah, Kat Jakartapun tak bisa kluar2, stay kat rumah saja... Tapi kalo idul adha kebiasaan di sini tak pakai kue raya :D.

    Honestly, udah kayak hari biasa pun idul adha kemarin. Samasekali tak ada bau2 lebaran.sepiiii. Sedih sangat, ntah kapan bisa merayakan lebaran kayak dulu.

    Jangan tanyalah baju raya. Daah tak cukup pun hahahaha

    ReplyDelete
  14. Raya tetap tiba walau apa pun yang melanda. Raikan walaupun sekejap. Makan makan dan makan sambil dengar takbir raya je harituuu.. Syahdu+sendu

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya kak ret.
    bestnya ada byk kuih raya. hehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com