NASIB BAIK TAK SALAH ALAMAT - Ako Tetap Ako

NASIB BAIK TAK SALAH ALAMAT

Cerita jam 12 tengahari tadi.
Dok la borak-borak ngan MAMA uyum pasal nak makan apa untuk lunch ni.
Takkan nak makan kek plak kan, haha mau termuntah ako😅

Tengah dok borak-borak, tetiba abam ABIN dari luar rumah dok jerit jerit.
Eh awat plak tu??!!

"Nina... MAMA.... ni ada KFC dari food panda!!!, Ada order ke tadi?"
Zupp.... berderu ako ke depan.

"Eh mana de order!! Budak food panda tu dah pegi ke? Abin tak tanya ke dari siapa? kot salah alamat ke? Tak tanya ke orang tu?"

"Tak, dia cakap , betul dah nak hantar KFC ke rumah ni!"

Sudah! Memasing dah cuak!
Ye la weii.. before nipun ada barang tersalah hantar juga.
Tak nak la sampai orang yang order KFC ni tertunggu-tunggu makanan dia kan.

Ako dah nak masuk ke group seTAMAN tanya kot ada yang order KFC tapi tak dapat lagi.
Tup tup dapat mesej dari kak een...

Laaaaa...... nasib baik oiii, ako belum send je lagi ke group seTAMAN.
Rupa-rupanya KFC tu memang tak salah alamat hahaaha....


Tengkiu Kak een....
Ni memang betul betul rezeki terpijak ni.
Rezeki lunch kami. Dah tak yah pening-pening nak makan apa 😆

Alhamdulilah rezeki masih ada..

Nota Jemari: jemput makan ye... 

22 comments:

  1. Waaa mau sebulan ni orang hantar makann hehehehe
    Rezeki ko Ret..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, rezeki lunch KFC. Yummehhh!

    ReplyDelete
  3. Wah macam-macam dapat. Hehe nanti makan malam pun ada orang hantar.

    ReplyDelete
  4. bestnya!!!! nak gak dapat rezeki camni hahahaha
    kfc pulak tu...memang ngap terus!

    ReplyDelete
  5. Alhamduillah kak, rezeki kan tambah2 dok lapar kan hehe

    ReplyDelete
  6. Memang rezeki betul hahaha, boleh makan terus kfc, tak payah pening pening nak fikir nak makan apa hahaha.

    ReplyDelete
  7. Rezeki datang tanpa diduga tu. 😄

    ReplyDelete
  8. Bukan nasib tak salah alamat, tapi rezeki tak salah alamat.. hehe

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah. rezeki yang tak disangka-sangka ni

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. Rezeki tak salah alamat.

    ReplyDelete
  11. Rezeki tak salah alamat..alhamdulillah....

    ReplyDelete
  12. kakret..kat tempat shida ni always kfc tutup bila nk order xtahu la kpe..asyyik2 dah closed order..tah kawasan shida ni semua mkn kfc ke ape huhuhuu..nk kf ooiii ^_^

    ReplyDelete
  13. Salah alamat tu... Mungkin ptut ke rumah saya. Hehe

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. Betul-betul rezeki terpijak ini..

    ReplyDelete
  15. wahhhh Alhamdulillah rezeki.

    ReplyDelete
  16. Sampai tepat pada masanya tu. Alhamdulillah rezeki tak salah alamat lah tu.

    ReplyDelete
  17. Suspens betoi la hahah.. cuak itu pasti tp rezeki kalau dtg tepat pada masanya

    ReplyDelete
  18. Wahhh rezeki dari Allah. hee. Alhamdulillah :) dapat pulak kepci haih best hee

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.