UYUM AJAK MAIN HUJAN, YOK!! - Ako Tetap Ako

UYUM AJAK MAIN HUJAN, YOK!!

 

Kisah semalam tapi tak sempat nak publish semalam nya juga hahaha..
Hujan dalam jam 1 petang.
Dengar riuh rendah kat luar.
Bila jenguk dari tingkap bilik, laaa rupa-rupanya budak berdua ni kemain 'beriadah'  lagi ye.

Seronok betul diorang ni sekali sekala MAMA diorang bagi main hujan.
Ater dah bosan sangat terperap dalam rumah kan.



Ha menikmati sungguh korang ye!!😆
Rasa nya ini first time diorang dapat main hujan ni....
Harap tak demam la ye 😜

Nota Jemari: Apa lagi yang bole dimain time-time PKP ...

24 comments:

  1. Bestnya Uyum. Takpe kak Ret, bagi main hujan kali ni nanti lepas ni dia immune, kena hujan pun tak demam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu laaa kan... mmg sakan dua beradik tu bermandikan hujan hahha

      Delete
  2. Bestnya Uyum.. Lama tak main hujan.. kikiki.. Syok owh berhujan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. ni zaman sekolah mmg heaven ni :D

      Delete
  3. Inilah salah satu nikmat. PC bila balik kampung seronok kalau hujan. Boleh tadah air hujan guna tangan kat teritis rumah..air hujan dari atas zink kan..fuhhh puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha betul2 klu kat kampung mmg siap tadah kan air hujan ni.. pastu dgr bunyi dia jatuh dari atap zink hahaha...mcm dala drama plak rsnya :D

      Delete
  4. betul la..da lama terperap..dapat main hujan tenang jiwa sekejap

    ReplyDelete
  5. anak anak saya sekarang tak merasa. mak takut anak demam. nanti karang mak nya juga yg susah. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe.... ni mmg x larat dah nk dgr diorang asyik cakap bosan bosan,
      ha sekali ujan turun, terus emak nya cakap.. pi la main ujan.. berdesup diorg lari ke luar hahaha

      Delete
  6. Teringat mandi hujan kat kampung...masa kecik2..siap lari- lari macam dalam citer hindustan...seronok giler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha klu kat kampung lg seronok kan... tmbh klu ada geng ramai2, mmg sakan arr

      Delete
  7. Seronoklah mereka diberi lesen untuk mandi hujan.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah mmg seronok esp si Uyum....
      siap tanya lagi, lenkali bole mandi ujan lagi x hahaha

      Delete
  8. Ya orang besar yang tertekan dan bosan pun boleh turut sama.
    Uyum nampak gembira.

    ReplyDelete
  9. Syokkkkk mandi hujan, kalau hujann lebattttt lagi syokkkk. Kalau rumah jauh dari orang, boleh jerit jerit, buat lepas geram ke stress hahahaha (bercakap berdasarkan pengalaman sendiri) :D

    ReplyDelete
  10. serious best. kat sini lama dah tak hujan. if hujan mmg kmfm tak duk dalam rumah hahaha.

    ReplyDelete
  11. syoknya!! dah lama x main ujan...hehe..

    ReplyDelete
  12. Bila mama bagi green light, seronok kemain dapat main hujan. Tak lepaskan peluang sesekali.

    ReplyDelete
  13. Harap tak demam la budak2 tu bila fikir balik skrg banyak pencemaran. Kita tak pasti awan sejat air tu dr mana. Huhu

    ReplyDelete
  14. msti excited diorg main hujan tu. dah lama xmain dkt luar, walaupun luar rumah je. haha

    ReplyDelete
  15. Tapi kan baru baru ni kiteorang kat rumah ni pun pakat mandi hujan haha sebab seronok hujan lebat hehe.

    ReplyDelete
  16. mandi hujan xpenah xseronokkan kak.haha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.