Terjemahan GIVEAWAY dalam BAHASA MELAYU - Ako Tetap Ako

Terjemahan GIVEAWAY dalam BAHASA MELAYU

Terbaca kat entry Fairus pasal bertanyakan terjemahan 'giveaway' dalam bahasa melayu.
So ako pun google dari dewan bahasa dan pustaka terjumpa jawapan nya....


So jawapan nya adalah, giveaway = "Hadiah percuma" ????😂

Tapi dalam soalan tu bertanya kan 'maksud' kan bukan terjemahan kan?!!
Konpius plak tetiba haha... 😅

Nota Jemari: setiap kali buat GA, kena sediakan hadiah tau🙊 dah betul la tu kan selama ni pun rata-rata orang buat GA memang bagi hadiah kan hehhe

21 comments:

  1. Betul².. give away.. mestilah beri hadiah kan? dah nama hadiah mestilah percuma.. hihihi

    ReplyDelete
  2. tu lah...tengah musim pkp cani, join giveawaylah kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa smp ujung thn ni laa byk GA GA bakal menyusul haha🤣🤣

      Delete
  3. Boleh jd kak ret..sbb giveaway kan bagi belah ..hahaa kira hadiah free la tu ^_^

    ReplyDelete
  4. Lepas ni dah boleh tulis segmen Hadiah Percuma bersempena bla.. bla.. bla......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa betul tu tp mcm best plak guna GA tu

      Delete
  5. Bagi saya, gunakan perkataan 'peraduan' je.

    ReplyDelete
  6. Bagi hadiah... As pun sebenarnya teringin nak buat GA juga, tapi nanti la.. kena belajar lagi. Tak pandai nak guna yang random.org tu untuk undi pemenang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa xpe pelan2...random.org tu senang je. Kejap je as mesti pandai guna tu😁

      Delete
  7. Rasa pun maksud pemberian. Rupanya ada tambahan percuma.
    Tapi kalau sudah beri memang percuma kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha betul tu.. Dh bg mmg kira percuma la kan 😂😂

      Delete
  8. Hahahahahha betul la tuu kak. Giveaway ada hadiah.. segmen selalunya xde hadiah.. 😅

    ReplyDelete
  9. Saya pun fikir hadiah percuma hahahaha. Betul dah tuu, giveaway selalu ada hadiah, segmen je tak perlu :D

    ReplyDelete
  10. Haah ek, tak pernah terfikir. Bertahun la guna istilah Giveaway

    ReplyDelete
  11. Lepas ni boleh pakai perkataan hadiah percuma pulak kan .

    ReplyDelete
  12. Boleh la guna istilah hadiah percuma ini lepas ni

    ReplyDelete
  13. ni lah mksud dia dlm BM ya. selama ni semua guna 'giveaway'

    ReplyDelete
  14. Lepas ni kena buat contest bukan giveaway. Kalau giveaway kena bagi percuma pada semua lah kan kiranya.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.