TERKINI : AMBULAN BERADA DI KAWASAN PERUMAHAN - Ako Tetap Ako

TERKINI : AMBULAN BERADA DI KAWASAN PERUMAHAN

 
.:Gambar ni dapat sebelum maghrib tadi:.

Tetiba dapat gambar dari group seTAMAN.
Allahuakhbar, masih belum ada info yang details, rumah mana yang kena ni.

Sebab ambulan tu just park tepi jalan besar je.
Doakan semoga dipermudahkan urusan mereka....
Dilindungi mereka yang terkesan.

Ya allah, ya tuhan ku,
Minta dijauhkan kami dari jangkitan COVID ni...
Amin YRA!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Update Terkini lepas maghrib tadi dapat mesej ni dalam group seTAMAN

Salam semua warga  TP. 
Ya memang  kami sekeluarga positive. Hj. Razak berurusan dgn hosp tunku mizan. Jadi dia hse quarantine 
Sya dan anak kkm ambik sebab anak ada asthma dan sya ada darah tinggi dan kencing manis.
Doakan kami ya
Dan jaga diri semuaq
Semoga dipermudahkan urusan aunty n anak dia ni...

Nota Jemari: Dengar kata nya ada bayi yang terkena.. wallahualam, Semoga yang baik2 aje

39 comments:

  1. Ya Allah, takutnyaaaaa, dengar siren ambulance punn rasa gerun, inikan pula ambulance tu dekat je dengan rumah kita. Semoga baik baik semuanya kak ret. Semoga kita semua dilindungi oleh Allah.
    Tak boleh bayang kalau baby yang kena tu, terseksa nak buat swab test :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. x silap ada terbc, klu baby, derang swab guna amek darah je x silap la...

      Delete
    2. Ohhhhh kiranyaaa tak swab test yang macam biasa tulah? Kalau ambik darah better sikit kot daripada cucuk hidung tuu, sakitnyaaaaa.

      Delete
    3. Tu k ret x igt bc kt mana info tu tp klu x btul jgn marah eh hahha

      Delete
  2. Ya Allah! Kalau bayi pun terkena, tak boleh bayangkan macamana keadaannya tu. Mudah-mudahan semuanya akan baik-baik saja dan urusan rawatan berjalan lancar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin...
      sama2 kita panjatkan doa ye ...

      Delete
  3. Sama kat taman sebelah ni dah pasang pagar kawad..risaunya kalau kena kat taman SA plak...risau la wabak ni makin hampir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasang pagar kawad tu mmg dah sempadan taman ni dah ada yg pasang....

      Delete
  4. Harap semua terkawal.
    Berhati-hati ya.

    ReplyDelete
  5. Masa pandemik ni tengok ambulan mesti Jantung berdegup laju Kan Kak Ret. Semoga urusan mereka yang terjejas dipermudahkan hendaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan!!
      time2 mcm ni, mmg berdebo je klu nmpk ambulan...

      amin, semoga urusan aunty n anak dia dipermudahkan

      Delete
  6. Saya pernah tengok jugak ambulans keluar dari jalan kampung. Masa tu syak mesti mangsa COVID-19. Harapnya semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin... insyallah kita doakan yg baik2 aje kan..

      Delete
  7. Sama la kak ret..tiap2 pagi ambulans lalu depan pasar shida dan husben niaga..rasa seram je..dgn depa pkai baju PPE tu aduhaii..harap xde pape yg serius..huhuhu

    ReplyDelete
  8. Di taman perumahan saya pun ada yang kena covid-19, Alhamdulillah dah baik. Anak buah saya baru sekolah menengah, dah dihantar ke pusat kuarantin di MITC Melaka. Harap² dia ok. Abang saya Alhamdulillah, negatif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah...
      semoga kita semua sentiasa dilindungi dari covid ni...

      Delete
  9. Semoga kita semua dijauhi daripada jangkitan pendemik ini

    ReplyDelete
  10. Masya Allah. semoga kita semua dijauhi dari wabak covid-19

    ReplyDelete
  11. Stay safe kak. Dengar neno neno ambulan dah takut sekarang ini huhu

    ReplyDelete
  12. Hmmm. seram sgt ni. moga kita sihat selalu.. dan jauh dari Covid 19

    ReplyDelete
  13. Allahu... mcm sefamili je kena ambik ni... semoga mereka semua baik² aje dan pulih spt sedia kala

    ReplyDelete
  14. Ya Allah semoga baik baik sahaja

    Jemput komen entry rabia yg baru ya kak.


    https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2021/06/beza-mee-jawa-dengan-mee-kari.html?m=1

    ReplyDelete
  15. Allah.. semoga dipermudahkan urusan mereka..

    ReplyDelete
  16. Semoga semuanya baik-baik saja. Aamiin :(

    ReplyDelete
  17. Semoga urusan mereka dan kita dipermudahkan.. semalam kawan share dewan depan rumah dia penuh orang.. 1 taman dia yg fasa lama semua kena test

    ReplyDelete
  18. allahu..moga mereka semua cepat sembuh..kakret pon hati hati tau

    ReplyDelete
  19. semoga mereka cepat sembuh yaa kak.

    ReplyDelete
  20. halllooo.. psssttt ada sesuatu untuk akak laaa disini..
    https://www.sitiyangmenaip.com/2021/05/nz-souvenirs-giveaway-by-sitiyangmenaip.html

    tahniah tahniah =)

    ReplyDelete
  21. AllahuAkbar. Semoga Allah beri kesembuhan yang segera untuk mereka.

    ReplyDelete
  22. semoga mereka cepat sembuh :) aminn

    ReplyDelete
  23. Allahu..semoga mereka sekeluarga diberi kesembuhan yg sebaik-baiknya..

    ReplyDelete
  24. ya Allah....semakin dekat dengan kawasan sekeliling ni yang risau sangat. Moga dijauhkan dari wabak merbahaya ini. Stay safe semua :D

    ReplyDelete
  25. Semoga allah lindungi kita.. skrg ramai kanak2 dan bayi terkena virus huhu risau sangat

    ReplyDelete
  26. Stay safe sis. نعوذ بالله من ذلك

    ReplyDelete
  27. Allahu..dengar ambulans pun dah anxiety dah. Semoga dipermudahkan segala urusan mereka yang terlibat. cepat lah nyah jauh jauh virus COVID ni.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.