TRIP TRANS-SIBERIAN, BOLEH KE TERLAKSANA? - Ako Tetap Ako

TRIP TRANS-SIBERIAN, BOLEH KE TERLAKSANA?

 

Asalnya ako layan variety show korea ni tajuk "Trip Siberian Pathfinders".
Seronok plak tengok trip kali ni kebanyakkan dalam ketapi je.
Seriously memang ako tak tau langsung pasal Siberian Train ni sampai la ako tengok show tu.

So bila tertarik dengan cara trip dalam ketapi ni, baru la slow slow ako google dan cari info sikit sikit pasal Trip Train Siberian ni. Rupanya ini adalah trip ke Russia Moscow.

Perghh tak terlintas dek akal kalau satu hari nanti terjejak sampai ke Russia sana.
Bila dah minat tu kan, mula la kita cari-cari info sampai la terbeli satu e-book berkenaan dengan pengalaman dan juga tips2 berkaitan trip Siberian ni.

Seronok betul baca pengalaman mereka yang pernah membuat trip tersebut.
Kalau lah ada rezeki, insyallah teringin juga nak melalui pengalaman trip TRANs-SIBERIAN ni.
Tapi bila la kan???
Mungkin kah akan jadi kenyataan suatu hari nanti???

Nota Jemari: kita hanya mampu berangan dan merancang...kan!!😍

18 comments:

  1. Bilalah nak travel ekkkk.. dapat merentas daerah je aku nak pi tepi laut Desaru hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaaa tgk keadaan skrg.... nmpk gaya 5 thn lagi laaa gamaknya heheh :p

      Delete
  2. Tak pernah nak merasa pergi ke Eropah.. Baru semalam bos cakap kalau dah habis covid-19 nanti nak hantar saya ke British Library untuk buat kajian manuskrip Melaka yang terdapat di sana. Entah ye ke tak bos saya tu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe mana tau klu dah memang rezeki ke sana... :D

      Delete
  3. ada tengok satu episod kat tv..nak tengoklah full episod..

    suka program 'Haramain Backpackers' Mat Dan & PU Amin yg naik 'Trans-Siberian' untuk pergi Mekah..kat netflix, ada tengok Joanna Lumley's Trans-Siberian Adventure..best gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaaa mcm best je kan...
      kita pasang niat dulu la .. mana tau ada rezeki , kita plak buat trip trans-siberian ni ahhaa

      Delete
  4. Berangan dulu. Dari situ timbullah usaha untuk realisasikannya. In shaa Allah tak lama lagi covid-19 balik kampung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahhaa balik kampung ye kak... bkn kita tanam dia terus ke? ;p
      insyallah klu ada rezeki trip ni kan, ye kita berangan dl :D

      Delete
  5. Huhu jangankan luar negara, rentas negeri pun belum boleh lagi ni... Huhu... Moga cepat keadaan ini reda.

    Btw, tak salah kan berangan. Mana tahu nanti satu hari jadi nyata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah kan.. mana le tau ada rezeki dan peluang, takkan ku lepas kan haahha

      Delete
  6. Berangan dulu sambil kumpul duit. Psstt.. Nak follow

    ReplyDelete
  7. In shaa Allah lepas covid reda. Berangan tak salah 🤣 Sambil berangan sambil kumpul duit hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa meh la join berangan sama 😁😁👍

      Delete
  8. Pernah ke Rusia. Adik pernah cadang supaya emak abah cuba pula naik keretapi Siberian. Insya Allah satu hari nanti.

    ReplyDelete
  9. Tak pernah tahu pulak ada show ni. Bolehlah layan jugak. Cambest train trip ni. Semoga ada rezeki KakRet kesana nanti. Aaminnn...

    ReplyDelete
  10. Harapnyaaa lepas covid takda dpt la travel semula dengan hati yang tenang dan gumbiraaa. tak perlu stress dh. mask pun kalau blh taknak pakai dh haha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.