REZEKI YANG KITA TIDAK PERASAN - Ako Tetap Ako

REZEKI YANG KITA TIDAK PERASAN

 

Just sharing...
Kadang-kadang kita terlepas pandang...
Kadang-kadang kita tak sangka...
Kadang-kadang kita ingat itu semua hanya sesuatu yang biasa...

Tapi apa pun, itu adalah sebenarnya REZEKI kita..
Jadi, jangan la mengeluh dan sentiasa bersyukur.

Nota Jemari: Sekadar renungan... tengah takde idea ni hahaha

23 comments:

  1. SA nak share satu benda..saje share kat komen ako..last week SA nak pi keluar duit kat Maybank ATM Petronas area rumah SA,duit takde la banyak sangat pun..ternampak makcik jual keropok keping dan pakcik gelandangan kat tepi Petronas berpanas..allahu kesiannya hati..settle urusan bank SA beli mineral 4 botol, roti krim 6 bungkus. suruh cashier bungkus asing asing..then dalam plastik tu SA selitkan sedikit duit...SA bagi kat pakcik dan makcik tu and suruh diorang berganjak sikit dari duduk area panas..SA tolong diorang move skit dan yakin xde panas kena kat diorang..pakcik makcik tu x putus2 ucap terima kasih dan syukur..SA cuma cakap makcik dan pakcik tolong doakan rezeki saya murah. Balik rumah dalam pukul 2.30pm lepas solat zohor SA dapat whatsaap, ada colaboration ada payment.. Alhamdulillah rezeki Dania..lepas publish entry..terus dapat payment..allahu..allah permudahkan buat SA...syukur...rezeki allah tu dimana- mana...antara cepat dan lambat je kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu!! Rezeki kita mana tau ada kat orang tu, n rezeki mereka plak ada kat kita.
      KAdang berkongsi rezeki ni banyak pahalanya walau sekecil2 yang kita tlg, insyallah ada la sikit rezeki utk kita kan... Cuma kadang tu kita sedar x sedar rezeki tu sebenarnya dah 'datang' pun kat kita. Sebab kebanyakakn orang hanya nampak, rezeki tu dari segi wang ringgit sahaja.

      wallahualam, semoga kita sama2 renung merenung, ingat mengingati...
      Rezeki di mana2, dan berbentuk macam2...

      Delete
  2. Selalu apabila hilang baru perasan ia berharga contih macam boleh tidur.

    ReplyDelete
  3. Betul tu .setiap hari ada je rezeki yang datang . Bangun pagi dapat bernafas pun salah satu rezeki . Dpt makan minum rezeki . Dapat tengok ibu ayh sihat pun rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung tau sape yg ada ayah ibu lagi ni...
      rezeki mereka sihat.. rezeki kita bg kat mereka..
      ee tetiba rindu plak kat arwah parents kak ret.. hhuhu

      Delete
  4. Replies
    1. klu belajar BM, maksuk tersurat... ke tersirat ek hahaha

      Delete
  5. alhamdulilah. kena syukur selalu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 kena sentiasa beryukur dengan apa jua nikmat yg kita dapat

      Delete
  6. Betul sangat-sangat. Kadang yang kecil-kecil kita lupa nak syukuri padahal tetap rezeki dan nikmat untuk kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa insyallah lepas ni sama2 la kita ingat dan bersyukur selalu

      Delete
  7. Ya betul semua rezekiiii yg kadang2 org lupa

    ReplyDelete
  8. Betul kak ret, diberikan peluang untuk celik mata dipagi hari itupun sudah dikira rezeki.
    Kadang kadang benda kecik kita selalu terlepas pandang kan :)
    Yang selalu orang nampak, rezeki = duit kannn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2...
      Rezeki bangun tido masih diberi peluang utk bernafas lagi.. Paling nikmatbrezeki tu

      Delete
  9. Rezeki Allah bagi dalam pelbagai bentuk cuma kita yang kadang-kadang tidak sedar dan terlepas pandang.

    ReplyDelete
  10. sentiasa bersyukur...smoga kita smua dilimpahi rezzeki yg berpanjangan

    ReplyDelete
  11. Rezeki buat setakat duit je. Benda kecik-kecik kita tak nampak pun adalah rezeki

    ReplyDelete
  12. dalam rezeki kita ada rezeki orang lain..betul tu

    ReplyDelete
  13. Betul. Kita je kadang-kadang lupa diri, tak reti bersyukur. Saya, tau. Huhu..

    ReplyDelete
  14. Betul tu.Rezeki itu maha luas dan bermacam macam jenis rezeki. Syukur dengan segala rezeki yang ada.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah saya bersyukur dengan rezeki saya dapat 💚

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.