REVIEW BLOG by ALIEN OREN (AO) - Ako Tetap Ako

REVIEW BLOG by ALIEN OREN (AO)



First of all, tengkiu Alien Oren (AO) sebab rajin betul review blog setiap orang yang menang contest aritu.

Dalam banyak2 ayat yang AO review, ako nak tergelak bila baca part ni ;

Apa yang menarik di Ako Tetap Ako?

Setiap kali aku baca nama blog Kak Ret atau jengah blog beliau, aku macam terimaginasi cara sebutan nama blog ni. 

'Ako Tetap Ako!' dengan intonasi yang penuh bersemangat berlatarkan suasana berperang dan macam orang tengah menjalani latihan ketenteraan.  

"Bila saya cakap Ako, kamu semua jawab 'Tetap Ako'."

'Ako!'

'Tetap Ako!'

'Ako!'

'Tetap Ako!'

Squad! Sedia!!!!


Hahahhaha seriously memang gelak besar OK baca penerangan AO yang satu ni!!
Hahaha... 'Ako Tetap Ako' macam arahan squad plak ye bunyi nya 😆😆
Ekceli takde makna pun kata-kata header "Ako Tetap Ako" ni cuma masa memikirkan wording tu, kebetulan ada yang pertikaikan penggunaan perkataan 'Aku' digantikan atau ditulis sebagai 'Ako'. Terus menarik minat nak letak header berbunyi "Ako Tetap Ako".

Hahaha dan takde kena mengena pun dengan artis 'ako mustapa' tu ye hahahhaa...
Sebab suka cara penggunaan tulisan 'ako' tu, nampak macam something yang different la sikit.

Pastu memang sejak dua menjak ni, tambah-tambah musim covid dan PKP, cerita kat sini banyak berkisahkan tentang UYUM dan abang-abang dia. Nak citer hari2 pasal UYUM pun takut orang muak plak.😂

Ekceli, ikutkan ako suka bercerita pasal tempat-tempat makan ataupun cerita-cerita pasal percutian dan drama-drama yang berkaitan dengan KOREA. hahahah... tapi sebabkan covid, nak cerita pasal percutian KOREA ni memang tak akan wujud la lagi kan selagi COVID tak dihapuskan.

Berkenaan design blog, hahaha ini semua hasil dari pertolongan SIS LIN.
Nak suruh ako cari or tukar template sendiri, memang takde masa.
Sejak dah kurang berblog sekitar 2015-2017, memang hilang mood terus nak tengok coding-coding template semua ni. Sebab tu bila SISLIN yang bagi semangat suruh berblog balik, segala template atau deisgn memang ako serah kat dia bulat-bulat.

Ikutkan ako pengemar warna MeRAH....!!
Memang dulu design kat blog mesti ada warna merah!
Tapi sejak dah 'tua-tua' ni 😆 ako lebih suka kan warna-warna yang 'bersih' kat blog. hahaha...
Senang kata, yang SIMPLE-SIMPLE aje.



Apa pun, ako nak ucapkan terima kasih kat AO atas kad raya virtual ni.
Gambar kat kad ni ibarat UYUM salam NINA eh?! hahaha

Semoga lepas ni sama-sama la kita rajin-rajin kan diri menulis kat blog.
Terima kasih juga kat korang semua yang rajin jenguk-jenguk kat sini.

Untuk semua yang ada kat list tepi blog ako ni, sejujurnya memang ako selalu jenguk blog korang cuma kadang-kadang memang tak sempat nak tglkan jejak.

Nota Jemari: tetiba raasa rindu kat geng-geng blogger yang dulu😍

31 comments:

  1. Itulah pasal kak ret, dah bunyik macam squad perbarisan pulak hahahaha.
    Terhibur baca bila AO describe macam tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tu laaa mmg gelak beso bc memula tu sbb k ret sndri pun x terpk mcm tu haha

      Delete
  2. Selalu CCL terjah blog AO ni .design dia nampak unik sangat

    ReplyDelete
  3. Hehhe.. :) Tahniah kak.. AO review semua peserta contest beliau. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa tahniah utk Naim gak... rajin gila dia review kan

      Delete
  4. Terbaik....Blog saya belum ada lagi sesiapa review. Ada yang sudi? Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak kita x reti nak review blog sendiri apatah lagi blog org hahaha..

      Delete
  5. Wah! Tahniah kak ret :)
    Blog kak ret mmg best!

    ReplyDelete
  6. Hahaha. Comelnya tafsiran AO. Saya dulu ingat nama Ako tu memang nama kak Ret, nasib tak terpamggil kak Ako kalau tak pelik nau bunyi. Saya pun baru baca review blog saya. Tak sempat buat entry lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa mmg awal2 org x kenal akan panggil kak 'ako'... hahaha tp kita ok je x kisah pun :D

      Delete
    2. Saya pun awal-awal ingat Ako tu nama Kak Ret :)

      Delete
    3. Hehehe.. xpe2 dah biasa da tu :)

      Delete
  7. ingat word 'ako' mmg teringat member kt jdt.. suka taip guna 'ako' instead of 'aku'.. pastu ingt kakret ingat romzi & shai.. hahaha

    ReplyDelete
  8. Ingatkan Ako ini sebahagian nama sebenarnya. Hehe.
    Saya sudah baca ulasan blog itu.
    Saya pun malas nak ubah rupa blog. Memang asal dari tahun 2010 walaupun kena tegur dengan Google supaya ubah bahagian tertentu supaya mesra SEO. Malas hendak gedek coding.
    Semoga semangat menulis tidak hilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha kan, mmg skrg ni kita pun mls nk tgk coding sbb tu slalu minta tlg sislin tgk2kan klu ada kena tkr pape hhaha..

      Ye harap semangat menulis tu x hilang la kan

      Delete
  9. terhibur pulak baca ni. squad sediaaa!! kiri kanan kiri kanan! xD

    ReplyDelete
  10. Hahah terhibur saya baca! Si AO siap buat babak khas tu :D

    ReplyDelete
  11. tahniah kak. masalahnya sy pon tergelak kak.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha tu la pasal.. Kita bc pes ayat tu mmg gelak sakan.. Sbb x sangka AO bole pk pasal squad haha

      Delete
  12. Tahniah kak ret. Menarik ni. Cantik warnanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cop warna blog AO ke yg cantek? Blog k ret putih je, 😅

      Delete
  13. Hehehe 'Ako tetap Ako' tu rupanya 'aku tetap aku' ya

    Memang excited bila ada yang reviews blog kita

    ReplyDelete
  14. comel nya tagline die buat..hahah siap boleh buat command lagi hehe

    ReplyDelete
  15. Tahniah! Tertanya tanya jugak Ako tetap Ako tu. Ohh macam tu rupanya. Best betul bila baca orang review blog kita kan. Bolehlah kita adjust mana yang patut.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.